Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

O wyższości jednego systemu :D

Zaczęty przez pavbaranov, Sierpień 12, 2025, 03:13:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yattaman

Cytat: MSki w Sierpień 12, 2025, 07:37:57 PMNie wiem jak jest teraz, ale parę lat temu można było kupić sprzęt z tym systemem i zrezygnować z oprogramowania, a serwis był zobowiązany usunąć ten system i zwrócić część pieniędzy.
To już nie istnieje... Kiedyś tak było, ale to stare dzieje.
Cytat: MSki w Sierpień 12, 2025, 07:37:57 PMCzy przypadkiem nie tam, gdzie jest najtańsza siła robocza i gdzie są łamane prawa pracownicze ?
Dlatego u "maj friendów" możesz kupic klona-klona za grosze 😜
Moje dailyDell Latitude 5490 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów.
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

MSki

Cytat: Yattaman w Sierpień 12, 2025, 07:40:55 PMDlatego u "maj friendów" możesz kupic klona-klona za grosze 😜
Ja pytałem o kompletny sprzęt np. o laptop, a nie części do niego, czy do stacjonarki.
Pytanie uzupełniające - w jaki sposób firma produkująca laptopy może obniżyć koszty produkcji ?
Made in China, Tajlandia, Malezja ?

Yattaman

Cytat: MSki w Sierpień 12, 2025, 07:51:13 PMJa pytałem o kompletny sprzęt np. o laptop, a nie części do niego, czy do stacjonarki.
Dlatego napisałem "klon klona" Zobacz ile masz laptopów o nazwie "chińczyk" który dziwny zbiegiem okoliczności wygląda jak flagowy model🤔
Ja wiem, że producent jest tylko na instrukcji i pudełku a wykonuja male chińskie rączki :)
A gdzie najtaniej? Nie wiem, nie jest mi potrzebna w sumie ta wiedza, chyba...
Moje dailyDell Latitude 5490 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów.
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

Zobacz najnowsze wiadomości na forum