Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Kontrola czasu kożystania z komputera

Zaczęty przez jkol, Lipiec 10, 2025, 01:51:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

jkol

Dzień dobry,

czy zna ktoś może w miarę prosty program pozwalajcy na Linuksie Mint ogranicznyć czas kożystania z komputera. Potrzebuję zainstalować coś takiego mojemu tacie, który nie potrafi sam odessać się od przeglądania sieci. Jenyna funkcja jaka jest konieczna, to ustalenie godzin, w których można kożystać z komputera.

Z góry dziękuję za pomoc.

pavbaranov

Oki - tylko o co dokładnie Ci chodzi? Apkę, która widzi jak długo komputer jest w użyciu, czy też coś (np. cron), który po z góry zadanym czasie po prostu wyłączy (uśpi, zahibernuje itp.) komputer.
CachyOS (niekiedy mocno zmiksowany z Arch), Plasma (zawsze najnowsza, a niekiedy beta/RC). linux-cachyos.

linux4ever

"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

microsofter

były: MS Windows, Sun Solaris, Oracle Solaris; jest: OpenSolaris + m0n0wall + Solaris powered NAS

Zobacz najnowsze wiadomości na forum