Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Q4OS - live ok, z dysku problem

Zaczęty przez 11sideways, Kwiecień 13, 2019, 11:21:41 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

11sideways

Czesc wszystkim.
Problem dotyczy q4os scorpion. w trybie live dziala wszystko idealnie, po instalacji odpala z dysku i jest czarny ekran z kursorem, ktorym moge poruszac i  to wszystko (jak nieuruchomiony explorer.exe w windzie). srodowisko w q4 to KDE. Jest na to jakas rada? Dodam, ze dysk SSD, laptop 2730p, do tej pory na innych lapkach nie spotkalem takiego problemu. Wybaczcie brak polskich znakow, nie dzialaja chwilowo.

ciubaka

Miałem to samo, albo podobnie przy przejściu na KDE z wersji poinstalacyjnej. Na czarnym tle w nieskończoność kręciło się logo KDE. Ja tego nie umiałem obejść, sformatowałem dysk, ponownie zainstalowałem Q4OS i wgrałem wersję Trinity. Od tamtej pory system działa bez zarzutu, tyle że w wersji tak zwanej prostszej. Dla mnie wystarczy. Fajny system, wodotryski nie dla mnie.

11sideways

rozwiązanie okazało się niezwykle proste - w rufusie wyskakujące okno dialogowe przed wypalaniem pendrive pyta obraz ISO czy obraz DD, wybrałem DD i śmiga.

lami07

IRC - #linuxiarze.pl w sieci libera.chat
Matrix - #linuxiarze.pl w sieci matrix.org

Zobacz najnowsze wiadomości na forum