Linuxiarze.pl Forum

Dystrybucje Linux => Debian => Wątek zaczęty przez: 11sideways w Kwiecień 13, 2019, 11:21:41 am

Tytuł: Q4OS - live ok, z dysku problem
Wiadomość wysłana przez: 11sideways w Kwiecień 13, 2019, 11:21:41 am
Czesc wszystkim.
Problem dotyczy q4os scorpion. w trybie live dziala wszystko idealnie, po instalacji odpala z dysku i jest czarny ekran z kursorem, ktorym moge poruszac i  to wszystko (jak nieuruchomiony explorer.exe w windzie). srodowisko w q4 to KDE. Jest na to jakas rada? Dodam, ze dysk SSD, laptop 2730p, do tej pory na innych lapkach nie spotkalem takiego problemu. Wybaczcie brak polskich znakow, nie dzialaja chwilowo.
Tytuł: Odp: Q4OS - live ok, z dysku problem
Wiadomość wysłana przez: ciubaka w Kwiecień 13, 2019, 09:01:01 pm
Miałem to samo, albo podobnie przy przejściu na KDE z wersji poinstalacyjnej. Na czarnym tle w nieskończoność kręciło się logo KDE. Ja tego nie umiałem obejść, sformatowałem dysk, ponownie zainstalowałem Q4OS i wgrałem wersję Trinity. Od tamtej pory system działa bez zarzutu, tyle że w wersji tak zwanej prostszej. Dla mnie wystarczy. Fajny system, wodotryski nie dla mnie.
Tytuł: Odp: Q4OS - live ok, z dysku problem
Wiadomość wysłana przez: 11sideways w Kwiecień 14, 2019, 08:53:20 am
rozwiązanie okazało się niezwykle proste - w rufusie wyskakujące okno dialogowe przed wypalaniem pendrive pyta obraz ISO czy obraz DD, wybrałem DD i śmiga.
Tytuł: Odp: Q4OS - live ok, z dysku problem
Wiadomość wysłana przez: lami07 w Kwiecień 14, 2019, 09:15:53 am
Oznacz wątek jako [ROZWIĄZANY]