Wiesz co ?
Ja nie rozumiem tego, że Ty nie rozumiesz tego, że ja się nie domagam najnowszych wersji programów, co nie znaczy, że jakby takie były (najnowsze) to bym się nie cieszył.
Dlaczego w dalszym ciągu pracuję, a w zasadzie użytkuję MX'a i korzystam z zainstalowanych programów ?
Bo jest stabilny :-) ok, niech będzie że "ustabilizowany", co w sumie na jedno wychodzi.
Użytkuję dlatego, że;
- po niezauważalnym wręcz przejściu (chyba po aktualizacji) z 19.2 na 19.3 system działa nadal bezproblemowo,
- bo bez wiedzy deweloperskiej, nie muszę się zmagać z samym systemem,
- bo np. wprowadzona przeze mnie zmiana kernela na nr 5.8.0-2-amd64 x86_64 nie nastręczała mi jakichkolwiek problemów,
- bo codziennie, kilka paczek i programów, w tym takich jak choćby wiodące na rynku przeglądarki, jest na bieżąco aktualizowana..
..czego zatem mogę jeszcze wymagać od deweloperów tej dystrybucji ?
Niczego, bo system działa już od paru ładnych miesięcy i jeszcze nie miałem z nim żadnych problemów i oby ich nie było.. a to że dyskutowany Chromum jest w starej wersji, co z tego, skoro są zamienniki, inne przeglądarki, które są na bieżąco aktualizowane, jak choćby Vivaldi.. z której też korzystam zamiennie z Firefoksem i zaktualizowanym "ręcznie" Slimjet'em.