Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Czy Debian nadaje się do grania w gry 3d

Zaczęty przez linux4ever, Dzisiaj o 07:27:48 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linux4ever

Czy Debian nadaje się do gier 3d ?

Co trzeba doinstalować aby w nie grać ?
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Yattaman

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:27:48 AMCzy Debian nadaje się do gier 3d ?

Co trzeba doinstalować aby w nie grać ?
Pewnie nowsze sterowniki do grafiki, bo ponoć są przestarzałe...
Jak tak patrzę trochę na tego Debiana, to w sumie tam wieje starością w pakietach, a to że stary, nie oznacza automatycznie, że stabilny. Moim zdaniem jest wręcz odwrotnie. Nie mniej jednak, grać pewnie można jak na większości distro... :)
Moje dailyDell Latitude 5490 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów.
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

MSki

Cytat: Yattaman w Dzisiaj o 12:23:08 PMJak tak patrzę trochę na tego Debiana, to w sumie tam wieje starością w pakietach, a to że stary, nie oznacza automatycznie, że stabilny. Moim zdaniem jest wręcz odwrotnie.

Porównaj  ;-)

]

Yattaman

Porównałem i co ma mi to dać? Chyba tylko tyle, że jednak... jest staro :) Zobacz np Nvidia, mówimy o graniu i np "openssh" tu chyba za bardzo nie jest potrzebny. Nie zrobicie na siłę z Debiana świeżego systemu :) Debian jak pamiętam, miał zawsze opinię: na serwer :) Nie umniejszam nikomu, tylko jak wszyscy w około powiedzą, że jest staro, to Debianowcy znajdą ze dwie paczki co są w tej samej wersji :D
System dopiero co wyszedł, a jednak jakoś świeżością nie trąca :)
Bez urazy oczywiście, to tylko luźna dyskusja, a co do grania:
Cytat: Yattaman w Dzisiaj o 12:23:08 PMPewnie nowsze sterowniki do grafiki, bo ponoć są przestarzałe...
Moje dailyDell Latitude 5490 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów.
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

Zobacz najnowsze wiadomości na forum