Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Antergos vs Manjaro vs ?

Zaczęty przez PomPom, Maj 14, 2017, 04:32:03 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Oczkins92

Dlatego Cinnamona uwielbiam za kafelkowanie.Bardzo sie przydaje mi jak cos robie na gimpie i trzeba szybko wejść na okno i wrzucić coś.A sprawnie dziła w KDE?
Wszystko dobrze jak nie wnerwia ciebie nic

PomPom

Nawet nieźle, choć znając KDE, to pewnie chwila w ustawieniach i będzie genialnie.
myk byle jak jako tako

robson75

Oczkins92 Z wielką radością chciałbym Ciebie poinformować że wersja Manjaro 17.0.5 ma już domyślnie zainstalowany pakiet usb_modeswitch. :)
Arch Linux Xfce - 64Bit Linux User #621110

PomPom

Ciekawe się Manjaro robi teraz. Ciągle jakieś nowości, a i zapowiedziane laptopy dadzą mały zastrzyk pieniędzy i użytkowników. Chyba wrócę do tego distra i wyleczę mój komputer z choroby zwanej Mint.
myk byle jak jako tako

robson75

Dziadek Starowinek Ja zakochałem się w środowisku Xfce, po prostu jest piękne bez zbędnych wodotrysków w postaci efektów, tylko prostota. Chyba zrezygnuje z Cinnamona który już mi się znudził. Oj chyba się starzeje. :)

PomPom

Xfce ma zasłużone miejsce na liście rzeczy, które uwielbiam w Linuxie. To świetne połączenie estetyki, wygody, wydajności, plastyczności (może nie aż tak jak KDE, ale jakoś wolę konfigurować właśnie Xfce) i minimalizmu. Xfce i Debian to mój zestaw "wgraj i zapomnij", bo takie połączenie jest potężnie stabilne i szybkie. Instalator Slackware dobrze określa Xfce.

Może też na niego wrócę, bo w sumie trochę tęskno. Owszem, ma on swoje wady, ale to kawał środowiska, które ciężko zastąpić. Szkoda trochę, że jego rozwój przebiega bardzo powoli, ale da się to wybaczyć.
myk byle jak jako tako

Oczkins92

U mnie też byłby Debian -,,wgraj i zapomnij" ale jak testowałem drukarkę to nie zniosę tego że nie działa.Nie wiem czemu na kompie działała a na lapku nie.Ale nie chce mi się robić to więc........ Zainstalowałem świeżutką wersję Manjaro XFCE 17.0.5 i drukarka działa i drukuje!A Robert75 już nareście dodali pakiet usb_modeswitch i internet już działa bez kombinowania.

Oczkins92

Ja też lubię XFCE bo jestem graczem linuxowym (nie jakimś wielkim ale) i świetnie nadaje się do tego.Przede wszystkim gafę mało zużywa :D.

robson75

Ja na systemie Manjaro Xfce ustawiłem sobie unstable i aktualizacje mam codziennie. A używam unstable ponad 3 tygodnie i system mi się nie rozkraczył. Po prostu unstable są to pakiety stabilne dostępne na Arch-u.

Oczkins92

A Robert75 ja dzisiaj doszedłem dlaczego Mnajro tak ram zjadał.U mnie ze sterami własnościowymi na XFCE bierze 560mb!To nawet pokaźna suma jak na XFCE ale pomyślałem sobie żeby usunąć intel-ucode i poleceniem update-grub i zmniejszyło się do 330mb!LOL :o

robson75

Oczkins92 A jak Ty instalowałeś Manjaro Xfce 17.0.5, z pena czy płyty dvd? Ponieważ ja nie mogę uruchomić Manjaro z płyty dvd, nie mam pojęcia dlaczego.

Oczkins92

robson75

No to mam problem, ponieważ ja z pendriva nie zainstaluje systemu, tylko i wyłącznie z płyty.

Oczkins92

To jeszcze raz nagraj.Sam mam myśl taką żeby nagrać sobie.

robson75

Cytat: Oczkins92 w Wrzesień 19, 2017, 07:36:07 PM
To jeszcze raz nagraj.Sam mam myśl taką żeby nagrać sobie.
3 płyty zmarnowałem na Manjaro Xfce 17.0.5. Ponieważ pierwsze iso pobrałem z torrenta, i myślałem że się pobrało z błędami, więc drugie iso pobrałem z serwera, i dalej to samo. Mi się wydaje że to iso jest jakieś skopane, zresztą to nie jest tylko moja opinia:
https://manjaro.pl/forum/topic/problem-z-obrazem-iso-manjaro-xfce-17-0-5/#post-5897

Zobacz najnowsze wiadomości na forum