Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Cześć!

Zaczęty przez januszjanek1, Listopad 26, 2015, 09:32:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

januszjanek1

Witam Was linuxiarze!
Zarejesrtowałem się tutaj, bo mam problem, ale mam też nieco szacunku do Was i do zasad, które sobie ustaliliśmy, dlatego z problemem zaczekam i zamieszcze go w mam nadzieję odpowiednim dziale.
Coś o sobie? Coś związanego z tematyką forum? Proszę bardzo: Mój komputer to Dell Inspiron M5040. Ma już 3 lata i nie skalałem go jak na razie okienkowym systemem operacyjnym. Jak funkcjonuję? Trudno mi jest z linuksami, ale ciągle wierzę, że się uda z nimi rzeczywiście zaprzyjaźnić.
Razem z komuterem dostałem Ubuntu 10.10 działałem na tym jakiś czas, bo nie mogłem zaktualizować systemu.
Później przez chwilę chyba miałem Ubuntu 12.04, a następnie trochę dłużej Ubuntu 14.04. Padł mi w nim chyba Unity, ale miało nie być o problemach. Wróciłem do ubuntu 12.04, ale jakoś nie mogłem już zaktualizować systemu do pożądanej wersji 14.04.
Wpadła mi w ręce płytka z Androidem (wersji jakoś nie pamiętam), więc zainstalowałem to na dysku, usuwając Ubuntu. Android jest wspaniały! Ale na urządzenia dotykowe. Laptop chyba sporo traci, jesli korzysta się na nim z Androida.
Aktualnie mam Knoppixa 7.2 i też nic nie potrafię zaktualizować, ale to nie jest mój problem.
Jak planuję przyszłość? Chciałbym wrócić do Ubuntu, bo było bardzo wygodne. Chciałbym może poczuć świeżość z Mint'em. A może jeszcze coś ciekawego znajdę na forum?
Z terminalem się nie zaprzyjaźniłem, chociaż wielokrotnie próbowałem. Nie przemawia do mnie. Jestem chyba wygodnym użytkownikiem, który klika przycisk i na tej zasadzie coś zmienia. Może to skarzenie okienkami, ale tak jesteśmy w końcu wychowywani. Wszędzie okienka, a ostatnio kafelki.
No i tym przydługim wstępem witam się z Wami! Mam nadzieję, że nie zanudziłem i nie zraziłem do siebie nikogo. Jak widać jestem typem gawędziarza, ale mam nadzieję, że będzie mi między Wami dobrze. Z góry proszę o cierpliwość i wyrozumiałość, szczególnie Załogę!
Po raz kolejny się witam: Hej!

Zobacz najnowsze wiadomości na forum