Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Aplikacja Spotify nie działa (MX-23.6)

Zaczęty przez mirekc, Czerwiec 20, 2025, 08:56:44 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

pavbaranov

Cóż - zdaje się w takim razie, że problem po prostu leży po stronie twórców tego oprogramowania. Jedyne co ewentualnie jeszcze do sprawdzenia, to ten snap, skoro przyznają się, że robią to oni sami. Wszak snapy miały uruchamiać się zawsze i wszędzie. Jeśli się nie uruchomi, to tak na serio - nie wiadomo nawet gdzie błąd zgłosić.

mirekc

Cytat: pavbaranov w Czerwiec 24, 2025, 07:49:43 PMCóż - zdaje się w takim razie, że problem po prostu leży po stronie twórców tego oprogramowania. Jedyne co ewentualnie jeszcze do sprawdzenia, to ten snap, skoro przyznają się, że robią to oni sami. Wszak snapy miały uruchamiać się zawsze i wszędzie. Jeśli się nie uruchomi, to tak na serio - nie wiadomo nawet gdzie błąd zgłosić.
Sprawdzałem, pisałem, ten sam problem. Mam działającą wersję klienta Spotify, mnie to wystarczy. Jak przestanie działać, to się będę martwił.

pavbaranov

Zostań przy tej wersji oczywiście. Lepsze bywa wrogiem dobrego (a w każdym razie działającego).
Gwoli wyjaśnienia - debugowanie spotify:
s[color=#3e3e3e][size=2][font=monospace]potify >$HOME/spotify-dump.txt 2>&1
lub
[color=#3e3e3e][size=2][font=monospace]strace spotify > $HOME/spotify-dump 2>&1
Zatem ten sam wątek, który jednak był w #5. Mogę się zatem odgryźć: nie ja jednak nie odsyłam uważnie, ale Ty nieuważnie czytasz.

mirekc

Cytat: pavbaranov w Dzisiaj o 11:57:27 AMZatem ten sam wątek, który jednak był w #5. Mogę się zatem odgryźć: nie ja jednak nie odsyłam uważnie, ale Ty nieuważnie czytasz.
Ależ widziałem ten wątek, tylko tych dumpów nie ma jak wysłać, bo ,,Reply" jest nieaktywne i nie ma podanego żadnego alternatywnego adresu gdzie można wysłać. Pisałem przecież o tym.

pavbaranov

Po pierwsze - forum nie jest zamknięte - możesz utworzyć nowy wątek.
Po drugie - możesz to również dać tu.
Kompletnie już przestaję rozumieć w czym problem. Bez tego debug nikt - kto się na tym zna - nie jest w stanie w ogóle (oprócz wszystkich prostych sposobów, które nie zdały egzaminu) rozeznać problemu. I kubeł zimnej wody - jeśli to nie problem z jakimiś ustawieniami u Ciebie, to z uwagi na zamknięte źródła, prawdopodobnie nawet po tych listingach, nie będzie w stanie pomóc. Taka natura oprogramowania, które nie jest open source. M.in. dlatego go nie używam.

linux4ever

@mirekc Jest jeszcze alternatywa nazywa się Strawberry Player jest to aktywny fork Clementine:

https://www.strawberrymusicplayer.org/

"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

mirekc

Cytat: pavbaranov w Dzisiaj o 03:28:25 PMPo pierwsze - forum nie jest zamknięte - możesz utworzyć nowy wątek.
Sorry. Dopiero teraz się dobiłem do tego gdzie i jak otworzyć nowy wątek. Poprzednio gdzie nie kliknąłem to albo ,,Reply" albo ,,Start new topic" było nieaktywne.
CytatPo drugie - możesz to również dać tu.
No przecież proponowałem, nie było odzewu. Dałbym jeśli miałbym nadzieję że ktoś to profesjonalnie przeanalizuje (i będzie miał chęć to zrobić). Inaczej nie chce mi się kolejny raz przeinstalowywać klienta, żeby wygenerować dumpa, którym nikt się nie zainteresuje.
CytatKompletnie już przestaję rozumieć w czym problem.
Nie ma problemu. Dawno bym zamknął wątek, bo podejrzewam że problem jest w interakcji ze sprzętem, a wtedy nawet developer mi nie pomoże (nie będzie robił patchy dla jednego ,,egzotycznego" użytkownika). Tylko że Ty w to nie wierzysz, a że mam Cię za doświadczonego linuksiarza, to sprawdzam po kolei wszystkie Twoje hipotezy, bo a nuż masz rację. Tylko że jak dotąd wszystkie ,,padły".

mirekc

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 04:16:15 PM@mirekc Jest jeszcze alternatywa nazywa się Strawberry Player jest to aktywny fork Clementine:
https://www.strawberrymusicplayer.org/
A czy ten fork ma dostęp do serwisu Spotify i nie wymaga abonamentu Premium? Bo mnie chodzi o Spotify, a nie o odtwarzanie muzyki w ogóle.

Właśnie zajrzałem na stronę tego odtwarzacza i w ,,features" jest napisane, że ze Spotify to on może ściągać okładki albumów. Dla mnie to za mało. ;)

Zobacz najnowsze wiadomości na forum