Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

GTA 3

Zaczęty przez rychuplu, Grudzień 13, 2021, 09:28:18 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

rychuplu

no więc, windows nie dał się zainstalować a linux mint cynamon 20.2 na spoko, i wszystko byłoby fajnie jakby nie fakt że gta3 na tę okoliczność wycofali ze sprzedaży steam, mam pobraną wersje, mam pudełkową (ale nie mam w laptopie napędu) no i pobrana wersja ma plik exe jako start gry, nie ma instalatora, zrobiłem instalator na 2gim lapku też bez napędu (przegwizdany XXIwiek) i przez playonlinux się zainstalowało ale wywala błąd, stwierdziłem że trzeba zainstalować przez tą ich bilbioteke łatek do gier ale kiedy wybiore GTA III i załącze mój launcher robiony przez inno setup na win10 to wywala że nie jest zgodny z tą wersją windows i dalsza instalacja nie ma sensu raczej help!

linuxbest2024

Ja zainstalowałem GTA3 z płyty przez wine-cachyos na dystrybucji cachy os i po zainstalowaniu się gry są problemy z fizyką i nie da się autem cofać i są też problemy s poruszaniem się postaci czy to na klawiaturze czy padzie.

melis

Pod gry i obsługę wszelakich exe maści, osobiście używam Commodore Os. Dlaczego? A no dlatego, że z Wine zawsze na czymś się wykładałem, któraś gra nie startowała za groma. W tym systemie i lutris i wine, są skonfigurowane na max. Nie znalazłem czegoś, co by mi nie ruszyło, a że generalnie uwielbiam też gry na Amiga, to wszystko jest w jednym. Skoro już tak reklamą lecimy :P

linuxbest2024

Commodore OS. Też trzeba będzie zajrzeć.

linux4ever

Cytat: linuxbest2024 w Maj 12, 2025, 02:42:50 PMJa zainstalowałem GTA3 z płyty przez wine-cachyos na dystrybucji cachy os i po zainstalowaniu się gry są problemy z fizyką i nie da się autem cofać i są też problemy s poruszaniem się postaci czy to na klawiaturze czy padzie.

A masz wsadzony directx i ustawiony direct input?

Czy ustawiłeś pada w grze i masz do niego sterownik ?

Czy wine jest ustawione aby emulować windows xp lub 7 ?

Wine jest proste gdy się wie czego szukać.

"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

linuxbest2024

W opcjach w grze ustawiłem ogranicz klatki na sekundę i wszysko działa bez problemów.Nie ma problemów ze sterowaniem ani z fizyką gry.

melis

To powszechna przypadłość nie legalnych wersji gry GTA.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum