Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Wasze screeny z pulpitu :)

Zaczęty przez sovtware, Październik 28, 2013, 04:01:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

PomPom

Dam Son... znaczy San Dimas, mam taką samą rozdziałkę u siebie w lapku i piękne czcionki... na Ubuntu MATE... ale serio ten freetype z sida pomaga w Debianie.

gom1, moją ulubioną pozycją jest samotny płacz w toalecie :I No ale Archa już przerabiałem...
myk byle jak jako tako

San Dimas

'Dla tych raperów największe marzenie to żeby zagrano ich w Esce
Jadą taryfą, usłyszą Pitbulla i myślą "ej k***a, ja też chcę".'

Oczkins92

Po wielu przejściach,zgrzytach i niedogodności powrót do Sparkiego.
Wszystko dobrze jak nie wnerwia ciebie nic

Czesław

------------------------
Pozdrawiam Czesław dell-OptiPlex-9020-AIO, i7, 8 GB RAM

PomPom

https://i.imgur.com/UOQUHOe.png

https://i.imgur.com/kZ0Yb1h.png
Wbiłem dla testu Manjaro z Plasmą, bo z live bardzo mi się podobało, a rozwój Plasmy jest bardzo przyjemny.
myk byle jak jako tako

sovtware

Klasyczne menu z Manjaro XFCE :)
nie ma co tu się bawić zresztą nie umiem modyfikować  :P

Ewentualnie coś podobnego do Mate :)

PomPom

myk byle jak jako tako

dashat

Niestety tym razem Arch zamiast Gentoo. Zastanawiam się czasami, czy i3 nie był przypadkiem lepszy od tych rozbudowanych środowisk typu KDE czy GNOME. Gentoo przynajmniej było bez systemd i można było je bardziej dostosować pod siebie. Nie mówię, że Arch jest zły czy coś, też jest spoko ma fantastyczną wiki ale do Gentoo mam jakoś sentyment i jest duża szansa, że kiedyś wrócę do niego.

Cytat: Dziadek Starowinek w Lipiec 23, 2018, 10:14:02 PM
No i wgrał Gentoo, dziad jeden.
Czemu nie na desktopie tylko VirtualBox  :-[?

PomPom

Lubię korzystać z komputera :) Najpierw muszę wyczuć system, a nie spodziewałem się, że mi Gentoo przyjdzie tak lekko. Całkiem przyjemnie się używa, to się zastanowię przynajmniej nad dualbootem. Ogólnie wiesz, nie widzę szczególnie sensu w Gentoo dla mnie, bo jakoś w IT nie jestem i to raczej zabawa łączona z małym wyzwaniem, niż coś, co serio mi się przyda. No i znając Gentoo, mogę jeszcze śmielej wypowiadać się na temat tego, że złe Ubuntu wcale nie jest złe (bo nie będzie to padało od "noobka").
myk byle jak jako tako

dashat

Rozumiem, że wolisz mieć system w odpowiednim stanie użytkowalności. Ja wiesz... obecnie siedzę w Assembly, C, C++, czasem Python, staram się unikać jak ognia zamkniętego softu... Gentoo jest dystrybucją, która najlepiej wpasowuje się w moje wymagania, tylko że czasochłonną. Obecnie mam Archa jedynie z powodu że brakuje mi obecnie czasu na kompilowanie.

PomPom

Mnie się wydaje, że Gentoo ma rozsądne podejście i kompromis między stabilnością a świeżością pakietów. Operowanie na już wgranym systemie jest bardzo przyjemne - system jest szybki, czcionki ładne; wcale nie jest jakiś surowy (zapewne zasługa profilu desktop). Ciekawi mnie jednak, jak z aktualizacjami będzie - ile będą trwały i jak przebiegały. Jeżeli Gentoo to system, którego się raz stawia i później jest spokój, to chętnie nauczę się trochę więcej, bo takiego distra szukałem kieeeedyś. Chyba zrobię jeszcze jedną wirtualkę i popróbuję postawić funkcjonalnego Openboxa. Nauczę się wystarczająco i myślę, że dualboot można wsadzić.
Lubię distra mniej stresujące (głównie w momencie podpięcia nowego sprzętu lub instalacji na nowym sprzęcie), ale Gentoo fajnie znać, bo może swoje miejsce znaleźć obok jakiegoś uniwersalnie desktopowego lub może na dedykowany osobny sprzęt.
myk byle jak jako tako

PomPom

Moje nuberskie Ubuntu MATE z nową tapetką przypominającą o najlepszym systemie - tym, którego używa osoba, która mówi o najlepszym systemie.
https://www.reddit.com/r/archlinuxcirclejerk/comments/8zu1sg/clean_and_simple_arc_dark_arch_wallpaper/
Tapetka stąd.
myk byle jak jako tako

Oczkins92

XFCE.Pomimo problemów z usypianiem i wybudzaniem na lapku nadal uważam za najlepsze środowisko graficzne linucha!

PomPom

Manjaro? Czy dograne Xfce do Ubuntu MATE? Nie lepiej walnąć czystą instalkę, która będzie miała Xfce skonfigurowane i problem się nie powinien pojawiać?
myk byle jak jako tako

Oczkins92

Ubuntu Mate z usuniętym Mate.Ale już :D usunąłem obraz z mate i ściągnąłem normalne Xubuntu

Zobacz najnowsze wiadomości na forum