Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Debian 9.2 - SAN - ISCSI TARGET - jaki system plików wybrać ( GFS2, OCFS2... )

Zaczęty przez 4096, Listopad 13, 2017, 08:07:38 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

4096

Witam

Proszę o podpowiedź, jak rozwiązać mój problem. Mam na Windows pyTarget serwer iscsi, który bardzo ładnie działa jak na darmową aplikację. Niestety, Initiato-rzy którzy łączą się z serwerem, nie mogą w tym samym czasie widzieć zmian które wprowadzają na zdalnym dysku. Usiłuję uzyskać na ISCSI TARGET + INITIATO-rzy, sytuację podobną do korzystania z SMB Windowsa, gdzie widać zmiany w plikach gołym okiem. Czytałem o GFS2, oraz OCFS2, o wydajności takich systemów plików pod Linuxem, dlatego też wpadłem tutaj na forum, popytać.

Czy na Debian-ie uzyskam odpowiedni dla mnie ISCSI TARGET z systemem plików który będzie ładnie informował INITIATORÓW połączonych z TARGETEM o zmianach globalnie ? Każdy INITIATOR musi widzieć zmiany w systemie plików jak na Windows ( SMB )

Proszę o wskazówki.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum