Cześć.
Niestety , jak człowiek nie umie sobie poradzić samemu to musi szukać pomocy na forum

.
Po kolei:
Doradzono mi ze w przypadku, kiedy nie można uruchomić dysku zewnętrznego z poziomu windows/mac ,można naprawić start dysku w programie Boot-Repair .Czy to prawda ? Uruchomiłem Boot- Repair ale nie wydaje mi się żeby to było możliwe.
Info dodatkowe:
Dysk zewnętrzny WD elements zawiera zdjęcia (oryginały) na początku został sformatowany na Macu i tam tez większość czasu był podpięty. Dodam tylko ze był wtedy tez widoczny na innych komputerach z systemem windows i czasami przerzucano w ten sposób zdjęcia pomiędzy komputerami.
Od 3 dni nie jest już widoczny , słychać jak się uruchamia, lampka świeci. Mozna go zobaczyć tylko w manager urządzeń na windows XP , ale juz w oknie gdzie znajdują się wszystkie dyski i napędy tam go już nie widać.
Proszę o pomoc. Wyczerpałem już wszystkie swoje pomysły i nie pozostaje mi nic innego jak zwrócić się do was o pomoc.
Chciałbym tylko odzyskać zdjęcia , naprawa tego dysku jest sprawa drugorzędna ....