Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Całe życie w błędzie czyli mity na temat systemów operacyjnych

Zaczęty przez linux4ever, Dzisiaj o 07:47:19 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linux4ever

Jakie są mity na temat linuksa i windowsa  oraz uniksa ?

Czy łatwo przejść z jednego na drugiego ?

Jak poradzić sobie z dokumentacją ?

Czy można nauczyć się szybko jego obsługi?

"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Yattaman

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:47:19 AMJakie są mity na temat linuksa i windowsa  oraz uniksa ?
O Panie... Mnóstwo. Największy, chyba nadal powielany to, że nie da się używać tego co na Windows (soft)

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:47:19 AMCzy łatwo przejść z jednego na drugiego ?
Mając "otwartą" głowę i prawdziwą chęć zmiany - TAK, bardzo łatwo, trwa to jakieś 25 minut (w zależności od łącza internetowego)

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:47:19 AMJak poradzić sobie z dokumentacją ?
Czytać w razie potrzeby.

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:47:19 AMCzy można nauczyć się szybko jego obsługi?
Obsługa w zasadzie niewiele się różni. System ma to samo zadanie co każdy - uruchamiać soft dla użytkownika.
Na moim PC CachyOS dostał dożywocie – za dobre sprawowanie i nie ma szans na apelację 😎🔥 Laptop: i use Arch, btw...😜

Zobacz najnowsze wiadomości na forum