Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Dlaczego warto przejść na linuksa z windowsa

Zaczęty przez linux4ever, Listopad 10, 2025, 09:15:36 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yattaman

Na moim PC CachyOS dostał dożywocie – za dobre sprawowanie i nie ma szans na apelację 😎🔥 Laptop: i use Arch, btw...😜

Tanker

Cytat...bo myśl jest taka, że jak zapłacili za system, to on musi być dla nich najlepszy - znam to z pracy doskonale.
Natomiast hitem u mnie jest człowiek (lekarz btw), który uważa, że jak kupił system, to ja mu mam wszystkie błędy systemowe i oprogramowania usuwać ZA DARMO, bo on go kupił 🤣

Autentyczne z życia. Jakiś typ zamówił sobie firmę ogrodowa do zbudowania ogrodu wokół domu. Po dwóch tygodniach
dzwoni do firmy z jobami że my wszystko padło, A w słuchawce dostaje pytanie - A podlewał pan?
A tutaj lekarz. No już  tylko krzyż na drogę... :D

Ale jest coś na rzeczy bo bigteki ida w kierunku wynajmu a nie posiadania i powoli beda wymuszac różne uslugi droga subskrybcji i opłat z tym zwizanych.
A nie że kupiłeć windows i jest twój. Taki jest powoli  wymuszany trend w świecie nowych technologii. Przykładowo kupujesz nowe BMW z podgrzewanymi siedzeniami.
Ale żeby to działło muszisz u nich opłacić fee czyli subskrybcję na tak usługę. Idzie ku temu pany... :D

P.S. Natomiast jeśli ktoś posiada silny i prężny zwieracz to czekał bym na te zalety zamkniętego oprogramowania?! :D
LineageOS i Devuan ... tyle na dobry poczatek...

Zobacz najnowsze wiadomości na forum