Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Ambitny Cel

Zaczęty przez Yattaman, Sierpień 03, 2025, 10:54:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yattaman

Nie znalazłem lepszego działu. bo w tym tylko "tkwi jak byk": "Masz coś ciekawego do zaprezentowania..."
Ano mam, biedne bo biedne, ale swoje, po swojemu i tak jak umiem :)
Wiele ambitnych celów postawiłem sobie w tym roku - opowiem poźniej - a ten jest jednym z nich.

Otóż postanowiłem wrócić do blogowania (tak, kiedyś to robiłem na dobreprogramy), tyle tylko, że po swojemu :) tematy różne, luźne, serwisowe, czasem poradniki (tak jak ja umiem) i tym podobne rzeczy.
Jeśli ktos wpadnie i poczyta - super, będzie miło, choć w dużej mierze robię to dla siebie...
Jak komuś przypadnie do gustu i zostanie na dłużej - super, jesli nie - nikogo nie zmuszam i wszystkich nie będę wstanie zadowolić :)

W każdym razie zapraszam
kernelpanik.pl

O tym jakie cele postawiłem sobie w tym roku i powoli dopinam tego - dowiesz się na łamach bloga w późniejszych wpisach ;)
Moje "daily"Dell Latitude 5490 😎 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów. 
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE, bo GNOME to nie GUI, tylko test cierpliwości)

microsofter

Blog dopiero co założony, a już spodobał mi się. Widać, że będziesz pisał zarówno o systemach uniksowych, jak i o Windows. Tak trzymaj! Sam gram na ,,dwóch fortepianach" na raz i bardzo lubię to rozdwojenie jaźni. Będę zaglądał.
były: MS Windows, Sun Solaris, Oracle Solaris; jest: OpenSolaris + m0n0wall + Solaris powered NAS

D35CART35

Yattaman

Dziękuję moi drodzy :)
Co do tych dwóch frontów, no różnie może być :) ale kilka rzeczy z mojej perspektywy się znajdzie ;)
Zresztą... Wszystko w sumie będzie "z mojej perspektywy".

Dzięki za oddzew i będę się starał :)
Moje "daily"Dell Latitude 5490 😎 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów. 
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE, bo GNOME to nie GUI, tylko test cierpliwości)

linux4ever

@Yattaman Tworzenie takiego bloga to świetny pomysł.

Jest póki co mało postów ale myślę że szybko się rozwinie

Powodzenia.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Yattaman

Cytat: linux4ever w Sierpień 04, 2025, 07:27:21 AM@Yattaman Tworzenie takiego bloga to świetny pomysł.

Jest póki co mało postów ale myślę że szybko się rozwinie

Powodzenia.
Postów będzie przybywać, a strona działa od 2 dni dopiero :)
Pomysłów na wpisy jest sporo, na poradniki też (dzięki za podpowiedź o tym pendrive) ;)

CDeB

Zapowiada się ciekawie. Powodzenia!

Yattaman

Cytat: CDeB w Sierpień 04, 2025, 06:26:29 PMZapowiada się ciekawie. Powodzenia!
Dzięki.
Przyda się :)

Zobacz najnowsze wiadomości na forum