Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Upgrade 22.04 do 24.04 i na starcie zajęte ram 3 gb

Zaczęty przez sovtware, Październik 08, 2024, 01:17:14 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sovtware

czy to normalne by po upgrade Ubuntu do nowszej wersji lts aby Ubuntu na starcie brało mi 3 gb ram ?

linux4ever

To możliwe bo zwiększają się wymagania sprzętowe.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

sovtware

@linux4ever dziękuję za odpowiedź

Bartek że świata Linuxa mi też o tym napisał

sovtware

instalowałem ponownie 22.04 i zrobiłem aktualizacje parę razy to samo miałem po ostatnich zabawach po aktualizacji do 24.04 wszystko dobrze na starcie 1,6 gb ram spora różnica nie wiem czyja to wina czy jakieś błędy których mi w trakcie aktualizacji nie pokazywało zostanę przez jakiś czas na 22.04 zanim zrobię już na stałe aktualizację do nowszej wersji lts

jak ktoś miał podobny problem niech da znać pozdrawiam

microsofter

Poważnie wymaga 3 GB? Straszne, to już 3ˣ tyle co Windows. Jak ten system chodzi na typowym współczesnym PC, z 4 GB RAM?
były: MS Windows, Sun Solaris, Oracle Solaris; jest: OpenSolaris + m0n0wall + Solaris powered NAS

sovtware

Cytat: microsofter w Październik 15, 2024, 10:41:20 AMPoważnie wymaga 3 GB? Straszne, to już 3ˣ tyle co Windows. Jak ten system chodzi na typowym współczesnym PC, z 4 GB RAM?

Tak tyle ale próbowałem jeszcze późniejszym terminie i niby już było inaczej pewnie wina aktualizacji lub poprawek jestem jeszcze na 22.04 i zaktualizuję po roku czasu i wtedy zobaczę jak będzie

Zobacz najnowsze wiadomości na forum