wyniki
stefan1980@filon1980:~
$ sudo apt-get dist-upgrade
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Obliczanie aktualizacji... Gotowe
0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 0 nieaktualizowanych.
stefan1980@filon1980:~
$ sudo apt full-upgrade
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności
Odczyt informacji o stanie... Gotowe
Obliczanie aktualizacji... Gotowe
0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 0 nieaktualizowanych.
Fibo zrobiłem tak jak pisałeś czyli prawoklik i sprawdziło i zainstalowało mi aktualizacje jakie znalazło. wynik
Host: filon1980 Kernel: 4.13.0-1-686-pae i686 bits: 32 Desktop: Xfce 4.12.3
Distro: MX-17_386 Horizon December 15 2017
Nie wiem sam może się już wszystko zaktualizowało tylko czemu jest taki wynik z inxi?
Hm, a sprawdź, czy narzędzia są już po polsku? Np. Powinno być już MX Porządki (dawniej MX CleanUp), ogólnie w menu w dziale MX Tools wszystko powinno być po polsku, poza MX Repo Manager (tak już powinno być w wersji 18.2).
Używasz wersji 32-bitowej, ale nie wiem, czy to ma coś do rzeczy.
Generalnie, jeśli wszystkie pakiety są aktualne, a inxi nie pokazuje MX 18 tylko 17, to i tak jest tak, jakby to była wersja 18 (prawdopodobnie)
Może trzeba zamienić kernel na nowszy? Ja używam 4.19 ale mam wersję 64 bitową, nie wiem, czy dla 32-bit jest dostępny.
Ja miałem zainstalowane MX 17, aktualizowałem i teraz pokazuje 18 (dokładnie już 18.2).
Co do aktualizowania z wiersza poleceń, to kolejność sugerowana jest taka, najpierw update, później dist-upgrade (lub full-upgrade).
Może warto byłoby też, abyś zmienił repozytorium (serwer lustrzany) i spróbował ściągnąć aktualizacje z innego? Np. zamień na któryś polski mirror? Zrobisz to z MX Repo Manager - jeśli chcesz (pierwsza karta, Repozytoria MX)