Witam,
Jakiś czas temu rozpocząłem pewien projekt dotyczący promocji korzystania z sieci Tor. Nie jestem jakimś tam dzieciakiem fantastą. Jestem przygotowany na koszty, mam fanpage na facebooku który powoli rozkręcam, wykupioną domenę i dedykowany serwer VPN od popularnego dostawcy. Zebrałem grupę 50 ochotników którzy chcieliby przetestować usługę Facebooka w sieci Tor. Potrzebuje wtyczki do Tor Browsera lub zmodyfikowanej w jakiś sposób przeglądarki który na początek dopuści połączenie jedynie z facebookcorewwwi.onion. W grupie mają być też osoby niepełnoletnie więc projekt nie wystartuje póki nie będę miał takiej przeglądarki. Facebook w sieci Tor to i tak anonimowość patykiem pisana, bo logując się, trzeba zweryfikować numer telefonu, ale nie chodzi tu o handel narkotykami a jedynie promocję możliwości cebulki w bezpiecznym środowisku. W perspektywie chciałbym stworzyć na bieżąco aktualizowaną bazę usług sieci Tor "dla każdego" nie zawierającą nielegalnych treści. Propozycje podrzucane przez społeczność i dodawane przez nas po weryfikacji treści. Tym samym skrypt musiałby obsługiwać aktualizację listy stron dopuszczonych do połączenia. Nie wiem jak rozwinie się projekt, ale zakładam możliwość zarobkowania w przyszłości czy zbiórek na "utrzymanie" projektu. Na wykupienie serwera dedykowanego VPN i 50 kart sim które zarejestrowałem na siebie do stworzenia kont zebrałem po 8 zł. Nie było problemu. Większość to znajomi lub znajomi znajomych. Negocjujmy procent w zamian za pomoc w obsłudze technicznej projektu. Oprócz oczywiście samej zapłaty za napisanie skryptu. Co do formalności- płatność za skrypt do uzgodnienia- gotówka, przelew, zaliczka, bez zaliczki. Chętnie wezmę fakturę, ale nie muszę. Nie to, że jestem jakaś złotówa, ale jak by się znalazł pasjonat z wiedzą chcący wspomóc projekt- świetnie! Kwestia udziału w ewentualnych dochodach w i twoje zabezpieczenie do dyskusji- jestem otwarty. Czekam na info. Proszę dzwonić, pisać na email lub za pośrednictwem forum.
Pozdrawiam
Karol
+48 579801461
info@cebulka.org.pl