Zdaje się, że Anarchy Linux występuje, jako jedna z możliwości instalacji na HDD w ArcoLinux.
Spod "klawiatury" belgijskich dewów wyszedł całkiem przyjazny dla użytkownika system;
cyt - "ArcoLinux (poprzednio o nazwie ArchMerge) to dystrybucja oparta na Arch Linux. Projekt ArcoLinux ma dwie edycje, jedna zawiera interfejsy użytkownika Xfce, Openbox i i3. Druga edycja to minimalna platforma wiersza poleceń. ArcoLinux oferuje samouczki wideo na swojej stronie internetowej i kładzie silny nacisk na naukę obsługi i dostosowywania systemu operacyjnego."
Zanim poczytałem więcej na temat tego distra, to wcześniej pobrałem i "wypaliłem" go na pendraku ;-) i wcale nie żałuję, gdyż z powodzeniem może zstąpić system, który obecnie mam zainstalowany na dysku.
Na wielki plus dla Arco mogę zaliczyć to, że już z Live bez problemu łączy się z żądanym urządzeniem po Bluetooth (słuchawki) i nawet po zmianie źródła dźwięku (internet/pliki na kompie), oraz wyłączeniu i powtórnym włączeniu słuchawek utrzymuje cały czas tą łączność.
Wcześniej "testowany" Manjaro 17.7 miał z tym olbrzymie kłopoty, gdyż w ogóle nie łączył się (z Live) z Bluetooth.
Sorry, że się tak o tym Bluetooth rozpisałem, ale ja zawsze przeglądam dane distro pod własne preferencje i jeśli je spełnia, to dopiero wtedy je instaluję na dysku...takie lenistwo ;-)
Proces instalacyjny;
https://arcolinux.com/the-7-step-installation-guide-for-arcolinux/