Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Połączenie internetowe i problem z przeglądarkami

Zaczęty przez sovtware, Luty 22, 2013, 03:16:07 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

sovtware

Witam mam prośbę o szybką i krótką jak i zrozumiałą odpowiedź w czym tkwił problem lub w czym tkwi mam Modem USB i od paru dni miałem problem z przeglądarkami każdego rodzaju Mozilla google jak i opera sygnał połączenia z internetem pokazywało mi jak zawsze od 48% do 51% długie ładowanie stron jak chciałem coś na forum napisać np.: tutaj error błąd ładowania strony tylko opera z opcją turbo sobie dawała radę lecz musiałem parę razy od zwieszać Ją by nie było błędu o co chodzi to problem Modemu czy czegoś innego a może jakiś aktualizacji czy coś zmajstrowałem ? Teraz jestem po formacie i niby jest w porządku proszę o rady co robić by to się nie powtórzyło pozdrawiam

używam Sparky 2.0

sovtware

#1
Wspomnę jeszcze że wszystkie hasła mi poszły w przeglądarkach i nie były zapamiętywane

pavroo

Miałem podobny problem we wszystkich przeglądarkach. Po którejś z aktualizacji zaczęły standardowo używać połączeń proxy. Sprawdź w ustawieniach sposób połączenia z internetem - powinien być bezpośredni.
Czasami lepiej trzymać usta zamknięte i być traktowany jak idiota, niż je otworzyć i rozwiać wszelkie wątpliwości. Mark Twain

sovtware

#3
Tak taż Pawle mam :)

zrzutekranunx.png

dobrze będę zwracał na to uwagę i już nie będę się martwił gdyby taka sytuacja było jak piszesz że po którejś aktualizacji wszystko wraca do normy myślałem że coś wykasowałem popsułem a jednak nie

Zobacz najnowsze wiadomości na forum