Witam.
Trochę danych: pł.gł. MSI p55-gd65, proc. i5 267GHz, RAM - 4GB, HDD - 1TB tylko win + 320GB (80GB pliki win7, reszta:30GB /,181GB/home, 5GB SWAP.
Chciałem zainstalować "przyjemny puchacz"12.04.1pl 64amd ściagniety ze strony ubuntu.pl. Wgrałem na USB poprzez usb instalator. po lewej stronie miałem zakładki (przed instalacją), programem "Gparted" utworzyłem partycje:/, /home i SWAP. Podczas pierwszych kroków instalacji przyporzadkowałem dla utworzonych partycji /,swap, /home. Takze utworzyłem połączenie z internetem (reuter i stałe IP) - połączenie zostało utworzone. Przycisnąłem instaluj i ukazał się obraz mapy swiata z lokalizacją warszawa - na dole pomaranczowy pasek się ładował. Pasek załadował się całkowicie potem zniknął i na tym etapie się wszystko zakonczyło. W 12.10 po tym ukazuje się następny etap: wybór klawiatury i cos jeszcze. W każdym bądź razie 12.10 instaluje się (były opcje do wyboru: masz już zainstalowany ubuntu 12.04 tls -1) czy chcesz go odinst. ..., 2) ... 3) inne. Niby zainstalowałem na 12.04 ale on nie doinstalował się do konca (cały tydzień z nim walczyłem, oprócz puczacza, ściagnąłem też z innych stron 12.04 tls i instalowałem przez USB instalerem). Czy coś jeszcze mam podać?