po 1 dziekuje za czas i rady
zrobilem jak mowiles, ale nie pozwolilo mi utworzyc sda4 a od rasu sda5 reszta chyba dobrze
efekt
linux sie nie uruchamia
/dev/sda5/: clean, 123234 files itp
szczerze mowiac nie mam juz sily do tego linuxa, reklamowany jako system dla osob poczatkujacych nie pozwala sie nawet zainstalowac, robie automatem nie dziala, robie wg instrukcji nie dziala.
nie wiem czy bede mial jeszcze ochote sie w to bawic, chcialem uruchomic i sprawdzic czy to w ogole dziala, czy laczy z netem, otwiera pliki itp, tymczasem wersja z USB nie jest w stanie nawet polaczyc z siecią, po wpisaniu hasla do sieci wifi nic sie nie dzieje, stracilem juz mnostwo nerwow na tym i nie umiem nawet zainstalowac
mam juz swoje lata, moze jestem za stary na takie zabawy, moze jest mozliwosc gdzies wezwania kogos kto za oplata zainstaluje mi ten system, moze jest jakas forma infolinii, wiem ze system tworzy spolecznosc, ale ja moge nawet zaplacic, byleby juz nie meczyc sie ze zwykla instalacja, niestety takiej uslugi chyba nie ma. Jedno jest pewne, to NIE jest system dla zwyklych uzytkownikow i reklamowanie linuxa jako czegos co moze obsluzyc i ciocia Krysia i pan Józek to moim zdaniem błąd.