Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Ubuntu 15.10 USB/Dysk

Zaczęty przez kamil1987, Grudzień 15, 2015, 09:32:01 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

kamil1987

Witam ;)

Jestem nowy na forum ( dopiero co się zarejestrowałem ) więc wybaczcie jak piszę w złym dziale itp.

Przez jakieś 2-3 dni bawiłem się Ubuntu 15.10 w wersji Live i było wszystko ok, system pracował zgrabnie i szybko.
Po testach przyszedł czas na instalację, po zainstalowaniu, system zaczął pracować ślamazarnie, cały czas "mieli" dyskiem, coś doczytuje, wolno otwierają się przeglądarki itp. w porównaniu do wersji Live jest wręcz tragicznie...

Komputer jaki posiadam to nic specjalnego : Core 2 Duo E8500,4 GB Ram,grafika - zintegrowana intel GMA 4500, dysk 250 GB WD SATA II

Może ktoś wie czym jest spowodowana obecna sytuacja ? system z pendrive pracuje szybciej niż na dysku...:)

Dysk przetestowany HDTune pod Windowsem i zachowuje się normalnie, Windows 7 też działa normalnie...

Dziękuję za wszelką pomoc/porady i Pozdrawiam.

Kamil.

kamu

Witaj!
Miałem podobną sytuację.
Rozwiązałem ja w następujący sposób
Zainstalowałem z Ubuntu z USB ale w wersji 12.04 i dopiero potem zrobiłem upgrade.
Daj znać czy u Cb zadziałało.

Pozdrawiam

Zobacz najnowsze wiadomości na forum