Chciał bym spytać się bardziej doświadczonych użytkowników o radę. Używam od kilku lat Win XP, który coraz gorzej sobie radzi z przeglądaniem internetu. Myślałem nad nowszymi Windowsami, ale pierwsze primo, zmiana była by na chwile (Vista traci za rok wsparcie), po drugie koszta, (kupować system na rok, jak dla mnie jest pozbawione sensu). Po przemyśleniu sprawy, doszedłem do wniosku, że rozwiązaniem mógłby być Linux, niestety później się dowiedziałem, że to nie takie proste ściągnąć sobie Linuxa, bo jest to raczej grupa systemu, niż pojedynczego systemu. Przechodząc do meritum, szukam systemu w sumie do przeglądania systemu, (mam stare gierki co to mi na XP działają), by zainstalować go jako drugi system operacyjny, którym przeglądał bym sieć. Nie można chyba też pominąć, że nie znam środowiska systemu, więc fajnie by było, by był podobny do starego systemu, (nie mam tyle cierpliwości uczyć się wszystkiego od nowa).
Podam też może specyfikacje mojego komputera:
Procesor: Intel podwójny rdzeń 1,73 GHz,
RAM: 1,99 GB RAM-u,
Karta graficzna: Mobile Intel R 945 express chipset family 64MB,
Jak czegoś brakuję to napiszcie, choć jak wiem zawsze na potrzeby systemu podaję się te trzy urządzenia. Z góry dziękuję za pomoc.