Linuxiarze.pl Forum

Oprogramowanie => Gry => Wątek zaczęty przez: krystianh42 w Grudzień 04, 2018, 01:51:23 am

Tytuł: (Rozwiązany)Problem z Ark Survival Evolved
Wiadomość wysłana przez: krystianh42 w Grudzień 04, 2018, 01:51:23 am
Witajcie drodzy Linuxiarze otóż mój problem wygląda tak że nie mogę odpalić Ark Survival Evolved przez Steam.
Gra ogólnie się uruchamia ale po chwili dostaje komunikat że gra nie odpowiada.
Samo menu (jeśli komunikat nie wyskoczy) robi stop frame na kilka sekund.
Mój system to Sabayon 18.05.
Karta GTX 970
Proc I5-4460
Sterowniki od karty 410
Problem się pojawiał na wielu dystrybucjach z których ostatnio korzystałem i testowałem np.
>Debian
>Ubuntu
>Kubuntu
>Lubuntu
>Xubuntu
>SparkyLinux (To wgl była tragedia istny dramat w CS i Dont Starve miałem 11fps ..)
>LinuxMint
Aktualnie to najlepszy z tych wszystkich mi się wydaje Sabayon choć aktualizacja wymagała mnie trochę czasu . :/
Tytuł: Odp: Problem z Ark Survival Evolved
Wiadomość wysłana przez: TataPingu w Grudzień 04, 2018, 08:51:32 am
Osobiście nigdy nie używałem Steamu (nie interesują mnie komputerowe gry, zagram ew. w pasjansa, a to i tak co najwyżej 1-2 "partyjki" ;)), również nigdy nie analizowałem działania tego programu (platformy?).
Z tego, co mogę przypuścić, to prawidłowe funkcjonowanie programu opiera się prawdopodobnie na transmisji/odbiorze strumienia danych. By coś takiego uzyskać musimy wykorzystywać otwarte porty.
Nie sądzę, by były to standardowe 80-ka, czy 5060, itp., prawdopodobnie program "pracuje" na własnych portach...
- i w pierwszym rzędzie tutaj bym szukał rozwiązania, czy porty, na których bazuje program nie są blokowane przez router....
Tytuł: Odp: Problem z Ark Survival Evolved
Wiadomość wysłana przez: PomPom w Grudzień 04, 2018, 10:38:09 am
Oezu... co.
https://steamcommunity.com/app/346110/discussions/0/1699415798779608838/?ctp=2#c1699415798780185790
Tytuł: Odp: Problem z Ark Survival Evolved
Wiadomość wysłana przez: krystianh42 w Grudzień 04, 2018, 01:10:16 pm
Oezu... co.
https://steamcommunity.com/app/346110/discussions/0/1699415798779608838/?ctp=2#c1699415798780185790

Dziękuje . Działa wkońcu . Mam więcej fps niż na Win10 także jest dobrze . ;p Wystarczyło tylko nie instalować wszystkich dodatków tylko samą podstawkę . :)