Linuxiarze.pl Forum

Dystrybucje Linux => Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu => Wątek zaczęty przez: Black007 w Listopad 08, 2018, 02:58:35 pm

Tytuł: Ubuntu 18.04, białe boxy zamiast selectów
Wiadomość wysłana przez: Black007 w Listopad 08, 2018, 02:58:35 pm
Cześć.
W pracy mam zainstalowane nowe ubuntu.
Niestety coś się stało, że w chromie i slacku jak klikam w pole rozwijane, to mam pusty biały kwadracik zamiast listy elementów do wyboru...
Ktoś może poratować?
Tytuł: Odp: Ubuntu 18.04, białe boxy zamiast selectów
Wiadomość wysłana przez: robson75 w Listopad 08, 2018, 04:15:59 pm
Mógłbyś coś więcej powiedzieć? jakie to środowisko, co ostatnio instalowałeś/usuwałeś, czy może aktualizowałeś?
Tytuł: Odp: Ubuntu 18.04, białe boxy zamiast selectów
Wiadomość wysłana przez: Black007 w Listopad 09, 2018, 07:11:11 am
Cześć, tutaj lista tego co mam zainstalowane, część jest za radą mojego managera (np. gnome-tweaks, których wcześniej nie miałem):
Ubuntu 18.04 Bionic Beaver Linux, Intelij IDEA , slack, git, gnome-tweak-tool, oracle java8, notepadqq-gtk, Virtual Box, double commander, gnome-shell-extensions, chrome-gnome-shell
Tytuł: Odp: Ubuntu 18.04, białe boxy zamiast selectów
Wiadomość wysłana przez: robson75 w Listopad 09, 2018, 12:10:21 pm
Z tego co rozumiem to jest DE Gnome, niestety nie znam tego środowiska, ponieważ nigdy go nie używałem, ale z tego co wiem to Gnome jest obecnie najbardziej awaryjnym DE.
Jakbyś mógł pokazać screen-a tego problemu, było by łatwiej.
Tytuł: Odp: Ubuntu 18.04, białe boxy zamiast selectów
Wiadomość wysłana przez: Black007 w Listopad 09, 2018, 02:44:48 pm
Niestety nie da się zrobić print screena comboboxa, który jest otwarty.
Tytuł: Odp: Ubuntu 18.04, białe boxy zamiast selectów
Wiadomość wysłana przez: Black007 w Listopad 09, 2018, 02:53:35 pm
Ok. Teraz zaczyna robić się dziwnie.
Na drugim ekranie działa poprawnie.
Mam podpiętego laptopa i dwa monitory.
Prawy jest głównym, lewy jest podstawowym.
Na lewym comboxy działają, a na prawym nie.  :o
Tytuł: Odp: Ubuntu 18.04, białe boxy zamiast selectów
Wiadomość wysłana przez: Black007 w Listopad 14, 2018, 04:24:54 pm
Ten na którym to nie działa to iiyama, a działający poprawnie to dell :/