Linuxiarze.pl Forum

Dystrybucje Linux => Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu => Wątek zaczęty przez: zuroslawski w Wrzesień 17, 2018, 07:44:10 pm

Tytuł: Błąd GRUB po instalacji Linux Mint 19
Wiadomość wysłana przez: zuroslawski w Wrzesień 17, 2018, 07:44:10 pm
Witam

Mam problem z (https://obrazki.elektroda.pl/1605867000_1537205368_thumb.jpg) (https://obrazki.elektroda.pl/1605867000_1537205368.jpg)GRUB po instalacji Linux Mint 19. Ustaliłem 3 partycje: root, home i swap. Przed instalacją pojawia mi się komunikat:

(https://obrazki.elektroda.pl/1605867000_1537205368_thumb.jpg) (https://obrazki.elektroda.pl/1605867000_1537205368.jpg)

Instalacja przebiega poprawnie, następuje uruchomienie ponowne komputera i kolejny komunikat:

(https://obrazki.elektroda.pl/5977493900_1537205440_thumb.jpg) (https://obrazki.elektroda.pl/5977493900_1537205440.jpg)

To nie jest mój pierwszy Linux na komputerze bo wypróbowałem już wiele wersji, ale po instalacji Minta za każdym razem wyskakuje taki komunikat. Jak można to naprawić ?
Tytuł: Odp: Błąd GRUB po instalacji Linux Mint 19
Wiadomość wysłana przez: PomPom w Wrzesień 17, 2018, 07:52:58 pm
Nic nie widać. Komputer masz z UEFI? UEFI potrzebuje jeszcze partycji EFI, o której może tam jest napisane, ale tego nie widać.
Tytuł: Odp: Błąd GRUB po instalacji Linux Mint 19
Wiadomość wysłana przez: kszyhus w Wrzesień 24, 2018, 06:12:37 pm
Wrzuć normalne, duże zdjęcie na jakiś portal - np:
https://postimages.org/ (ftp://postimages.org/)
a tutaj daj do tych obrazów linki.