Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: linux4ever w Luty 07, 2025, 06:46:26 PMCytat: elczer2@gmail.com w Luty 07, 2025, 06:38:27 PMDzięki za podpowiedź, sęk w tym, że obydwa foldery są puste?
Nie mogą być puste bo wine tworzy ustawienia czyli tz prefiksy w czasie instalacji software w wine w tych katalogach powinno być wszystko co instalowałeś do tej pory tj biblioteki,pliki wykonywalne itp.....
Cytat: elczer2@gmail.com w Luty 07, 2025, 06:38:27 PMDzięki za podpowiedź, sęk w tym, że obydwa foldery są puste?
Cytat: linuxbest2024 w Luty 06, 2025, 02:20:47 PMTo też dobry pomysł z tym pak. Ja o dziwo używam od 2 lat yay i nie mam problemów z osieroconymi pakietami. Po prostu nie instaluje nic z community ,używam tylko oprogramowania tzw. zamkniętego.Zacznijmy od końca. Czego używasz w świecie open source? Oprogramowania zamkniętego? No cóż... Raczej no comments :D
Cytat: linuxbest2024 w Luty 05, 2025, 11:49:47 PMNa Archcrafcie też jest wgrany
Cytat: linuxbest2024 w Luty 05, 2025, 11:49:47 PMna Mabox też jest yay zainstalowany od razu.Jest. Ale jesli zostanie usunięty, to nie da się go zainstalować poprzez wspomniane przez Ciebie polecenie. Jak zostało wspomniane, aur winien być omijany przez początkującego usera, jeśli nie dokońca rozumie, ewentualnych konsekwencji jakie mogą go spotkać. Ja oosbiście także idę na łatwiznę i, używam bardzo nie wskazanego sposobu zarządzania oprogramowaniem. Jednak to moja sprawa i nikomu tego polecać nie zamierzam, mimo że nie zawiodłem się ani razu. Ktoś inny może szybko napotkać kłopoty. I moim zdaniem yay nie powinien być defaultowo dostępny. Tylko poprzez własną pracę i dociekliwość, możemy poznać swój system i umieć sobie z nim radzić, w chwilach kryzysu.