Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: pavroo w Maj 26, 2023, 08:47:56 AMTego próbowałem i nie zadziałało skutecznie. Chyba właśnie wtedy przestawiło mi linki z Telegrama na... Thunderbirda, albo po próbie usunięcia Ulaa z alternatyw. Teraz już nie dojdę.sudo update-alternatives --config x-www-browser
i ustaw firefox jako domyślną
Cytat: MSki w Maj 25, 2023, 03:53:59 PMA próbowałeś;To chyba jest właściwy trop, tylko że u mnie nazywa się to ,,preferowane aplikacje" i dlatego nie mogłem znaleźć (uparcie ,,domyślnych" szukałem). W każdym razie link z Telegrama otwiera mi się już w Firefoksie, a przeglądarka Ulaa domaga się żeby ją ustawić jako domyślną (czyli nią nie jest). Muszę jeszcze trochę potestować.
Menu -> Ustawienia -> Domyślne programy ..ustawić Firefoxa jako domyślną przeglądarkę, może to pomoże(?).
Cytat: ciubaka w Maj 26, 2023, 08:33:41 AMA weź inne odinstaluj, ustaw Firefox i najwyżej doinstalujesz potem ponownie ...A właśnie że tego nie chcę (jeśli można inaczej) bo już włożyłem trochę pracy w konfigurację i instalowanie dodatków, a bardzo nie lubię robić po kilka razy tego samego.
pacman -Syu
zrobiłem na wszelki wypadek pak -Syu --disable-download-timeout
:: Uruchamianie aktualizacji systemu...
Sprawdzanie...
nie ma nic do zrobienia
:: Uruchamianie aktualizacji z AUR...
Sprawdzanie...
ostrzeżenie: yay-bin => zainstalowana: 12.0.4-1, dostępna: 12.0.5-1, opiekun: jguer, oflagowana: Nie
Pakiety do aktualizacji:
yay-bin 12.0.4-1 => 12.0.5-1
ostrzeżenie: Pakiety zostaną zaktualizowane w kolejności alfabetycznej. Przerwij aktualizację, jeśli jakikolwiek pakiet musi zostać zaktualizowany przed innym widniejącym na liście. W takim przypadku wykonaj pak -SA nazwa_pakietu, następnie uruchom aktualizację jeszcze raz.
:: Zaktualizować pakiety? [T/n]
:: Uruchamianie aktualizacji systemu...
Sprawdzanie...
nie ma nic do zrobienia
:: Instalowanie pakietu yay-bin