Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Ostatnie wiadomości

Fedora / Odp: Fedora 39 - łapie zawiech...
Ostatnia wiadomość przez microsofter - Grudzień 03, 2023, 03:18:35 PM
Pewnie bym uwierzył, gdybym nie używał Wind na innych PC.

Naprawdę nie rozumiem, gdzie widzisz problem z własną ikoną w menu. Jeśli nie umiesz sam jej utworzyć, przecież możesz podebrać ikonę od tej skopanej wersji Office, odinstalować tą wersję, następnie zainstalować tą pożądaną, po czym przywrócić ikonę. To są podstawy. Może pora przestać bezsensownie skakać po kolejnych dystrybucjach, a wybrać jeden pewny, bezawaryjny system, po czym skupić się na ogarnięciu go we właściwym zakresie.
Ostatnia wiadomość przez alieno - Grudzień 03, 2023, 02:50:24 PM
Dzięki, pomogłeś mi wybrać system. Instaluję Wind11. Tylko dla Twojej informacji: Linux jest bezawaryjny w porównaniu do Wind.
Ostatnia wiadomość przez microsofter - Grudzień 03, 2023, 01:34:08 PM
Jprd, im dłużej przeglądam to forum, tym bardziej cieszę się, że nie poszedłem w Linuxa ...

Cytat: alieno w Grudzień 02, 2023, 11:00:06 PMChyba prawie na pewno to Libre Office z Flatpaka bruździ. A muszę instalować tę wersję, bo tylko ona ma główną ikonę. Pozostałe wersje mają tylko ikony bezpośrednio wiodące do Writera, Calc itp. Co zrobić?

No i? w tym popularnym systemie - sponsorowanym przez Red Hata, czołowego dostawcę GNU/Linuxa - nie da się stworzyć własnej pozycji w menu?? W każdym z 4-rech środowisk, które używałem na Unixie, było to możliwe, przy czym w 3-ech łatwo i szybko (w CDE to jest skomplikowane zadanie). Wystarczy podpatrzeć, czym są pozostałe ikony.

Cytat: sovtware w Grudzień 03, 2023, 01:30:25 AMTyle razy powtarzałem że flatpaki to dziadostwo.

Nie tylko Flatpaki również i snapy :)

Najgorsze dziadostwo to soft w stage beta. Jak się wzięło etat beta testera w Red Hacie, nie ma co liczyć, że będzie lekko.

ps. Przejrzałem ostatnie posty i widzę, że przespaliście wielką nowość w Linuxie: Bcachefs. Na forach innych OS śmiech.
Ostatnia wiadomość przez alieno - Grudzień 03, 2023, 09:47:56 AM
No właśnie. To może by się przekonać na pewno co jest powodem. Co trzeba zrobić? Gdzie trzeba zajrzeć? Pokierujcie proszę.
Ostatnia wiadomość przez PomPom - Grudzień 03, 2023, 09:08:19 AM
Po czym poznałeś, że zawinił LibreOffice z Flatpaka? Ja w każdym razie tego problemu nie miałem, bo Flatpak jest super.

Alternatywnie spróbuj: https://pl.libreoffice.org/pobieranie/stabilna/

EDIT. Nie używam Fedory (chociaż zainstalowana jest, bardziej dla testu)
Jaki Linux wybrać / Odp: Co zamiast Fedory?
Ostatnia wiadomość przez macpales - Grudzień 03, 2023, 09:07:01 AM
możę sombrerro albo inne nakrycie głowy
Jaki Linux wybrać / Odp: Co zamiast Fedory?
Ostatnia wiadomość przez PomPom - Grudzień 03, 2023, 09:00:20 AM
Cytat: linux4ever w Grudzień 02, 2023, 03:46:40 PMZobacz neptune os to na KDE bazuje na  debianie 12 bookworm i siduction KDE na debianie 13 trixie.
Nie i nie. Nie powinien sobie mieszać kolejnymi remiksami tego samego. A Siduction to remix Debiana sid. Nazywanie teraz Debiana testing 13 też trochę nie na miejscu, bo właściwie ten system z właściwą 13stką będzie miał wspólną tylko nazwę.
Ostatnia wiadomość przez sovtware - Grudzień 03, 2023, 01:30:25 AM

Tyle razy powtarzałem że flatpaki to dziadostwo.

Nie tylko Flatpaki również i snapy :)
Ostatnia wiadomość przez robson75 - Grudzień 02, 2023, 11:53:22 PM
Cytat: alieno w Grudzień 02, 2023, 11:00:06 PMChyba prawie na pewno to Libre Office z Flatpaka bruździ. A muszę instalować tę wersję, bo tylko ona ma główną ikonę. Pozostałe wersje mają tylko ikony bezpośrednio wiodące do Writera, Calc itp. Co zrobić?
Tyle razy powtarzałem że flatpaki to dziadostwo. Jeżeli jesteś pewien że to LO bruździ to weź go wywal, i zainstaluj abiword.                                                                       
Ostatnia wiadomość przez alieno - Grudzień 02, 2023, 11:00:06 PM
Chyba prawie na pewno to Libre Office z Flatpaka bruździ. A muszę instalować tę wersję, bo tylko ona ma główną ikonę. Pozostałe wersje mają tylko ikony bezpośrednio wiodące do Writera, Calc itp. Co zrobić?

Zobacz najnowsze wiadomości na forum