Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: linux4ever w Czerwiec 25, 2025, 04:16:15 PM@mirekc Jest jeszcze alternatywa nazywa się Strawberry Player jest to aktywny fork Clementine:A czy ten fork ma dostęp do serwisu Spotify i nie wymaga abonamentu Premium? Bo mnie chodzi o Spotify, a nie o odtwarzanie muzyki w ogóle.
https://www.strawberrymusicplayer.org/
Cytat: pavbaranov w Czerwiec 25, 2025, 03:28:25 PMPo pierwsze - forum nie jest zamknięte - możesz utworzyć nowy wątek.Sorry. Dopiero teraz się dobiłem do tego gdzie i jak otworzyć nowy wątek. Poprzednio gdzie nie kliknąłem to albo ,,Reply" albo ,,Start new topic" było nieaktywne.
CytatPo drugie - możesz to również dać tu.No przecież proponowałem, nie było odzewu. Dałbym jeśli miałbym nadzieję że ktoś to profesjonalnie przeanalizuje (i będzie miał chęć to zrobić). Inaczej nie chce mi się kolejny raz przeinstalowywać klienta, żeby wygenerować dumpa, którym nikt się nie zainteresuje.
CytatKompletnie już przestaję rozumieć w czym problem.Nie ma problemu. Dawno bym zamknął wątek, bo podejrzewam że problem jest w interakcji ze sprzętem, a wtedy nawet developer mi nie pomoże (nie będzie robił patchy dla jednego ,,egzotycznego" użytkownika). Tylko że Ty w to nie wierzysz, a że mam Cię za doświadczonego linuksiarza, to sprawdzam po kolei wszystkie Twoje hipotezy, bo a nuż masz rację. Tylko że jak dotąd wszystkie ,,padły".
Cytat: pavbaranov w Czerwiec 25, 2025, 11:57:27 AMZatem ten sam wątek, który jednak był w #5. Mogę się zatem odgryźć: nie ja jednak nie odsyłam uważnie, ale Ty nieuważnie czytasz.Ależ widziałem ten wątek, tylko tych dumpów nie ma jak wysłać, bo ,,Reply" jest nieaktywne i nie ma podanego żadnego alternatywnego adresu gdzie można wysłać. Pisałem przecież o tym.
spotify >$HOME/spotify-dump.txt 2>&1
strace spotify > $HOME/spotify-dump 2>&1
Źródło: https://community.spotify.com/t5/Desktop-Linux/Troubleshooting-Linux-Spotify/td-p/1192307Cytat: bialykiel w Czerwiec 25, 2025, 10:10:29 AMpamietam ze kiedys jak instalowalem pidgina na win xp to mialem problem ze znalezieniem gtk :(Linux to nie Windows. Gtk nawet w wersji 2.x jest dostępne jeszcze w każdej znanej mi dystrybucji. Jeśli tylko nie masz zamiaru używać np. Slackware (a na 99,99% nie masz), to o zależności (czyt. gtk2.x) dba menedżer pakietów oraz opiekun danej paczki. W paczce pidgina są deklarowane zależności (czyli to co musisz mieć w systemie, by program się uruchomił) i menedżer pakietów je sprawdza. Jeśli nie ma w systemie danej zależności, to instaluje ją z repozytorium (w którym musi być).
wiec moze lepiej zainstaluje kadu bedzie bez problemowo:)
Cytat: bialykiel w Czerwiec 25, 2025, 10:41:15 AMobecnie jeszcse kozystam z win xp z gg 6.1
mam 2 lapka z pepermint 8
to jest samsung r780
troche sie obawiam tej zmiany systemu:(