Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: melis w Lipiec 14, 2025, 08:24:55 PMNie wiem jak jest w Kubuntu, ale w Ubuntu trzeba było jeszcze dograć paczki language-pack-gnome-pl
Cytat: linux4ever w Lipiec 14, 2025, 08:29:43 PM@bbobii Przestaw język kubuntu na polski i wejdź w gimpie w preferencje->interfejs użytkownika zostaw włączony język systemowy jeśli nie zadziała przestaw język na polski.
Po angielsku to Edit->Preferences->Interface->Polski.
Kliknij ok zamknij program i uruchom go ponownie.
Inny sposób podany stąd: https://docs.gimp.org/3.0/pl/gimp-fire-up.htmlCytatUnder Linux
In LINUX: in console mode, type LANGUAGE=en gimp or LANG=en gimp replacing en with fr, de, etc. according to the language you want. Background: Using LANGUAGE=en sets an environment variable for the executed program gimp.
Cytat: linux4ever w Lipiec 14, 2025, 08:35:53 PMCytatsudo apt-get install calligra-l10n-pl firefox-locale-pl kde-l10n-pl language-pack-pl language-pack-pl-base
https://askubuntu.com/questions/375597/polish-kde-translation-in-kubuntu-13-10
Na nowym Kubuntu też powinno działać.
Cytat: melis w Lipiec 14, 2025, 08:24:55 PMNie wiem jak jest w Kubuntu, ale w Ubuntu trzeba było jeszcze dograć paczki language-pack-gnome-pl
Cytatsudo apt-get install calligra-l10n-pl firefox-locale-pl kde-l10n-pl language-pack-pl language-pack-pl-base
CytatUnder Linux
In LINUX: in console mode, type LANGUAGE=en gimp or LANG=en gimp replacing en with fr, de, etc. according to the language you want. Background: Using LANGUAGE=en sets an environment variable for the executed program gimp.
Cytat: linux4ever w Lipiec 14, 2025, 10:10:48 AMCzym sie różni LibreOffice od Open Office?Daj sobie spokój z OO. Kiedyś próbowałem używać ze względu na wparcie dla Windows XP (chciałem mieć wszędzie tak samo), ale ten program robi wrażenie, jakby jego rozwój zatrzymał się kilkanaście lat temu. Kompatybilność z MSO dużo gorsza niż LO (choć i tu jest kiepsko).