Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: microsofter w Wrzesień 27, 2023, 12:00:04 PMNajczęściej używam VMware, ale czasem także Hyper-V. Pierwszy to pionier i lider wirtualizacji, oferuje najwięcej opcji. Hyper-V ostro depcze mu po piętach. Praktycznie wszystkie datacentra na świecie oparte są o któryś z tych dwóch, więc obydwa są polecane.
Cytat: sovtware w Wrzesień 28, 2023, 03:40:30 PMCytat: CDeB w Wrzesień 28, 2023, 09:44:36 AMCzy to nie jest tak że forkiem LXDE jest LXQt? Z tego co widać to LXDE gdzieś po drodze stanęło w rozwoju, a LXQt się prężnie rozwija. Chyba nawet Lubuntu przeszło na LXQt, jak mi się wydaje.
Masz rację Lubuntu przeszło na Lxqt lecz czy to fork Lxde czy nowy pulpit tego nie wiem tutaj znalazłem informację że Lxde GTk 2 ma być dalej rozwijany nie wiem ile w tym prawdy i na jak długo cza ich sprawdzać co się u nich dzieje
https://wiki.archlinux.org/title/LXQt
CytatIn early 2013, Hong Jen Yee "PCMan" started porting LXDE components to Qt. The first preview of LXDE-Qt was released on July 3rd, 2013. On July 21st, it was announced that Razor-qt (a desktop similar in design to LXDE) and LXDE were merging.
The result is LXQt, a desktop built on Qt which partly uses Razor-qt and LXDE components.
Cytat: CDeB w Wrzesień 28, 2023, 09:44:36 AMCzy to nie jest tak że forkiem LXDE jest LXQt? Z tego co widać to LXDE gdzieś po drodze stanęło w rozwoju, a LXQt się prężnie rozwija. Chyba nawet Lubuntu przeszło na LXQt, jak mi się wydaje.