Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: linux4ever w Styczeń 20, 2025, 06:18:15 PMZobacz sobie Linuxa Mint lub OpenSUSE są też inne.
I witaj na forum.
Cytat: pavbaranov w Styczeń 18, 2025, 07:21:04 PMMyślę, że Z całym szacunkiem - nie wiesz. Przeczytaj raz jeszcze. To są wymagania minimalne dla Kodi i sprawdź, czy spełnia to Twój komputer. Wg mnie - z pobieżnej lektury - raczej nie.No to chyba rzeczywiście nie zrozumiałem. Myślałem, że jeśli jest sformułowanie typu:
Cytatx86 or x86-64 processor such as: Intel Pentium 4/ Pentium M, AMD Athlon 64 / Opteron, or newer CPU (that support SSE2, which all CPUs made within the last 10-years does).to jeśli chcę wyświetlać wideo w niższej rozdzielczości, wystarczy mi słabszy procesor (a wymienione są procesory słabsze od mojego). Analogicznie jeśli chodzi o dalsze wymagania.
If your GPU/VPU does not support hardware video decoding then you will require a fast modern processor is required to decode some 1080p videos encoded in H.264, VC-1/WMV9, HEVC/H.265 VP9, etc
Cytat: mirekc w Styczeń 19, 2025, 10:52:07 AMZ całym szacunkiem - nie wiesz. Przeczytaj raz jeszcze. To są wymagania minimalne dla Kodi i sprawdź, czy spełnia to Twój komputer. Wg mnie - z pobieżnej lektury - raczej nie. To, że "chodzi", a nie w ogóle odmawia współpracy, to jedno. To, że nie działa, jak tego oczekujesz, to drugie. Wg mnie problem może być właśnie w tym, że Kodi ma zbyt wysokie wymagania wobec sprzętu, którym Ty dysponujesz.Cytat: pavbaranov w Styczeń 18, 2025, 07:21:04 PMMyślę, że lektura tego: https://kodi.wiki/view/Supported_hardware i porównanie z Twoim systemem da Ci - jeśli nie odpowiedź - to przynajmniej coś na jej kształt.Eeeee tam.... O tym że mój komputer jest za słaby do odtwarzania wideo w rozdzielczości 1080p, to ja wiem bez tego dokumentu.
[CUT]
Cytat: pavbaranov w Styczeń 18, 2025, 07:21:04 PMMyślę, że lektura tego: https://kodi.wiki/view/Supported_hardware i porównanie z Twoim systemem da Ci - jeśli nie odpowiedź - to przynajmniej coś na jej kształt.Eeeee tam.... O tym że mój komputer jest za słaby do odtwarzania wideo w rozdzielczości 1080p, to ja wiem bez tego dokumentu. Chociaż i to jest względne, bo z lokalnego pliku, przy pomocy lokalnego odtwarzacza (jak np. VLC), mogę spokojnie odtworzyć film również w takiej rozdzielczości. Skupmy się jednak na odtwarzaniu strumieni wideo z Internetu.