Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: 90550 w Dzisiaj o 02:09:40 AMOk, ogarnięta możliwość dodania partycji dla BIOS.
W międzyczasie poczytałem i spotkałem sie (przeważnie) z opiniami, że na sprzetach z BIOS i MBR nie jet ona potrzebna, wystarczą root, home, swap. Czy to prawda?
Cytat: colnet w Grudzień 10, 2024, 05:32:27 PMCytatDo serwerów,stron www i innych takich potrzebujesz zewnętrzne ip.
Próbowałem połączyć się poprzez VPN, numer IP miałem inny i też nic nie było do odczytania. Myślę że ten serwer wymaga konfiguracji, a jest ona przypuszczalnie inna od tej opartej na "systemd" - np. nie mogę znaleźć "DocumentRoot" w /etc/apache2/apache2.conf. Nie wiem też jaką komendą czy też wpisem w jakimś konfigu uruchomić ten server.
CytatDo serwerów,stron www i innych takich potrzebujesz zewnętrzne ip.
Cytat: colnet w Grudzień 09, 2024, 10:21:25 PMLinux MX 23.4 64bit. Zainstalowałem Apache 2 (bez PHP) - stronę defaultową (localhost) z wewnątrz sieci widać, ale jak wpiszę publiczny IP to nie mam nic. Być może tak powinno być że nie widać strony www przez IP bo jest na tym samym komputerze, ale nie wiem jak to sprawdzić. Może trzeba jakoś to uruchomić w specjalny sposób ? Proszę o pomoc.