Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
wpa_supplicant[1073]: bgscan simple: Failed to enable signal strength monitoring
ath9k_htc: module verification failed: signature and/or required key missing - tainting kernel
usb 3-4: firmware: failed to load ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw (-2)
usb 3-4: Direct firmware load for ath9k_htc/htc_9271-1.4.0.fw failed with error -2
Cytat: mirekc w Kwiecień 13, 2025, 07:18:30 PMpowstał kiedyś taki projekt: The DR-DOS/OpenDOS Enhancement Project, http://drdosprojects.de/ (strona już nie istnieje). W ramach tego projektu były opracowane poprawki dodające między innymi obsługę FAT32 do OpenDOS. Przyznaję że nie byłem zainteresowany przetestowaniem tej wersji (choć mam te pliki), więc nie wiem jak jest ze stabilnością obsługi partycji FAT32 (czy nic nie psuje)
Cytati czy nadal da się postawić Win3x.
CytatRaczej mam na myśli ten akapit:
Cytat: microsofter w Kwiecień 13, 2025, 12:44:36 PMByłoby dziwne, gdyby na FreeDOS dało się uruchomić Windows 3.11 for Workgroups. A przynajmniej niebiezpieczne. FreeDOS obsługuje FAT32, a Win3.11 fWG działa jedynie w trybie rozszerzonym 386. Gdyby uzyskał dostęp do partycji FAT32, najprawdopodobniej zniszczyłby jej zawartość.Być może jest tak jak piszesz, jednakże powstał kiedyś taki projekt: The DR-DOS/OpenDOS Enhancement Project, http://drdosprojects.de/ (strona już nie istnieje). W ramach tego projektu były opracowane poprawki dodające między innymi obsługę FAT32 do OpenDOS. Przyznaję że nie byłem zainteresowany przetestowaniem tej wersji (choć mam te pliki), więc nie wiem jak jest ze stabilnością obsługi partycji FAT32 (czy nic nie psuje) i czy nadal da się postawić Win3x.
Cytat: microsofter w Kwiecień 13, 2025, 12:44:36 PMLicencja OpenDOSa mówi jednoznacznie: jest darmowy dla uczniów/studentów, organizacji religijnych i organizacji non-profit. W innych przypadkach, przysługuje ci darmowy trial w celu przetestowania go przed zakupem. Nie ma tu niejasności. Chyba że masz na myśli fakt, że DRDOS Inc. już nie istnieje i nie ma jak zakupić licencji.Raczej mam na myśli ten akapit:
Cytatevaluation use by others is not subject to this 90 dayDługość tego okresu nie jest jednoznacznie zdefiniowana, więc równie dobrze może oznaczać czas potrzebny na dogłębne zapoznanie się z systemem, jego współpracą z aplikacjami i przydatnością do różnych zastosowań itp. itd. To może trwać dłuuuugo... ;) A i decyzja o zakupie nie musi być wcale pozytywna, zwłaszcza gdy kupić się nie da. ;)
limit but is still limited to a reasonable period