Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.
Cytat: kaszczor w Listopad 29, 2023, 06:57:53 AMCytat: linux4ever w Listopad 28, 2023, 06:10:02 AMZaktualizuj fuse i doinstaluj gnome-disks-utility i tam zmień uprawnienia montowania.Wydawało mi się przez chwilkę, że sprawa została naprawiona po tym, jak uaktualniłem system do najnowszej wersji 23.10. Jednak po niedługim czasie problem znowu się pojawił. I dalej ciągle nie wiem, jak sobie z tym poradzić, niestety.
To się przyda: https://askubuntu.com/questions/1340235/how-to-auto-mount-with-full-permissions-using-gnome-disk-utility
Z kolei fuse nie mam zainstalowanego, a Synaptic pokazuje, że gnome-disks-utility w ogóle nie ma w repozytoriach. Kiedy chciałem zaistalować fuse, to pojawił mi się komunikat, że nie można dokonać zmian, bo najpierw trzeba naprawić uszkodzone pakiety. Niestety, ale nie mam pojęcia jak to zrobić.
Jak nie urok, to ... przemarsz wojsk.