Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Czy warto nadal trzymać się Debiana

Zaczęty przez linux4ever, Dzisiaj o 07:23:34 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linux4ever

Czy Debian nadal powinien być użytkowany jako główne distro na komputerze?

A może dla szybkości i świeżości pakietów należy przejść na inny system ?

,,Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem".-Konfucjusz

mirekc

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:23:34 AMCzy Debian nadal powinien być użytkowany jako główne distro na komputerze?

A może dla szybkości i świeżości pakietów należy przejść na inny system ?
Nigdy nie byłem zwolennikiem distro jumpingu i nigdy nie było moją ambicją mieć najświeższe pakiety. Jeśli coś w Debianie nie pasuje i jest szansa że w innej dystrybucji działa zdecydowanie lepiej (a nie np. szybciej o ułamki sekund), to przejść, a jak nie, to po co? Chyba że ktoś lubi wyzwania.

CDeB

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:23:34 AMCzy Debian nadal powinien być użytkowany jako główne distro na komputerze?
Uważam że Debian znakomicie sprawdza się jako główny system na PC i przy odrobinie uwagi odwdzięczy się długą, stabilną i bezawaryjną pracą.

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 07:23:34 AMA może dla szybkości i świeżości pakietów należy przejść na inny system ?
Osobiście nie odczuwam potrzeby pogoni za najnowszymi pakietami. Jak coś to są backporty, a jak już bardzo trzeba to można, choć nie polecam, skorzystać z paczek z Sida.
Stabilnie

Bercik

Że tak zacytuję klasyka...
Cytat: CAŁY INTERNETDEBIAN NA SERWERY!

😜
Jak coś działa, to znaczy że tego nie dotykałem...

Zobacz najnowsze wiadomości na forum