Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

playery

Zaczęty przez bialykiel, Kwiecień 14, 2026, 09:16:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

bialykiel

Witam
poszukuje jakiegos odpowiednika windowsowskiego winampa tzn o podobnej grafice oraz jakiegos odwtarza do filmow czzzzy vlc wystarczy?
pozdrawiam czekam na odpowiedz

MSki

Jeśli kaczka, to tylko w buraczkach.

linux4ever

@bialykiel VLC odpali wszystko jego konkurencją jest odtwarzacz MPV ale bez GUI nakładką na niego jest SMplayer i Celluloid.

,,Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem".-Konfucjusz

bialykiel

a mozna w nim zapisywac playlisty i sluchac radia??

linux4ever

Cytat: bialykiel w Kwiecień 15, 2026, 09:03:39 PMa mozna w nim zapisywac playlisty i sluchac radia??

Do radia jest odtwarzacz o nazwie Tuner potrafi zapisywać playliste stacji i wyszukuje nowe.

Można go mieć na dwa sposoby albo zainstalować z flathuba albo zbudować z kodu źródłowego.

MPV jest głównie do filmów  ale zapisanych i muzyki również zapisanej.

,,Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem".-Konfucjusz

microsofter

Cytat: bialykielposzukuje jakiegos odpowiednika windowsowskiego winampa tzn o podobnej grafice

XMMS. To wierna uniksowa kopia Winampa.
były: Sun Solaris, Oracle Solaris, OpenSolaris; jest Solaris Express + m0n0wall + Solaris powered NAS

bialykiel

sprawdze
bardzo muli system??

microsofter

Pytasz o XMMS? Nie żartuj, to pchełka jak Winamp. 25-letni komp nawet go nie poczuł.
były: Sun Solaris, Oracle Solaris, OpenSolaris; jest Solaris Express + m0n0wall + Solaris powered NAS

bialykiel

to nie wiem co bedzie lepsze
vlc czy xmms
playera uzywam do tworzenia swoich playlist i sluchania radia

Zobacz najnowsze wiadomości na forum