Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Przyszłość Uniksa i Linuksa

Zaczęty przez linux4ever, Marzec 02, 2026, 08:56:44 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

microsofter

Chwila, czy siedzicie na Debianie? On ma cały opensourcowy soft. Ostatni Debian zajmuje 6 płyt Blu-Ray, albo 28 DVD. Ktoś tu go używa (chyba Softvare), ale wy nie. Zdaje się, że wasze distra mieszczą się na 1 płycie DVD. Więc już nie mówcie, że mają aż tak duży wybór softu.
były: Sun Solaris, Oracle Solaris, OpenSolaris; jest Solaris Express + m0n0wall + Solaris powered NAS

Bercik

Cytat: microsofter w Dzisiaj o 10:00:40 AMChwila, czy siedzicie na Debianie? On ma cały opensourcowy soft. Ostatni Debian zajmuje 6 płyt Blu-Ray, albo 28 DVD. Ktoś tu go używa (chyba Softvare), ale wy nie. Zdaje się, że wasze distra mieszczą się na 1 płycie DVD. Więc już nie mówcie, że mają aż tak duży wybór softu.

Czekaj czekaj, coś mnie ominęło? Debiana trzeba zainstalować z 26 płyt DVD?? To ponad 100GB, więc po instalacji zajmie więcej, nie wiem czy taki dysk będę miał...

A nie, ISO ma tylko 3,7GB, czyli niecałą jedną, a resztę softu instaluje się z neta :)

Przestraszyłeś mnie :)
Jak coś działa, to znaczy że tego nie dotykałem...

microsofter

No popatrz, ja Debiana znam tylko z opowieści, a mnie nie ominęło. Bo ściągnąłem go na wypadek, gdybym zacierpiał na nadmiar czasu i zechciał przetestować go.

Myślę, że 1-sza DVD to system, a reszta soft.

Nie gniewaj się za ten zrzut, ja tylko informuję! nie chciałem straszyć.
były: Sun Solaris, Oracle Solaris, OpenSolaris; jest Solaris Express + m0n0wall + Solaris powered NAS

Zobacz najnowsze wiadomości na forum