Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Przyszłość Uniksa i Linuksa

Zaczęty przez linux4ever, Marzec 02, 2026, 08:56:44 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bercik

Cytat: microsofter w Dzisiaj o 11:19:58 AM
Cytat: BercikSprzęty są bardziej niż ok, więc jak Asahi Linux kiedyś już dorośnie do pełnej obsługi tegoż sprzętu, rozważę zakup ponowny macbooka air, ale tylko dla linuksa :)

Co to za znajda?! NetBSD słynie z portowania na co popadnie, pewnie będą pierwsi na nowym Apple. To sprawdzony system z historią, a nie kolejne distro-krzak. Które pewnie zniknie tak szybko, jak znikąd pojawiło się. Daj sobie spokój z jakimiś wydumkami.

Widzisz, co dla "jednego jest sufitem dla drugiego jest podłogą"...

NetBSD? - co to za krzak? Słynie z czego? Ma już jakieś doświadczenie na sprzętach Apple?
Interesowałem się dość mocno tematem kiedyś, jak używałem tego sprzętu, ale o jakimś krzaku pokroju netbsd na sprzetach Apple to nie słyszałem :) (możliwe że coś tam jest, ale pomijalne w takim razie skoro osoby w temacie nawet nie wiedzą...

Czy znikną? - możliwe, pewnie wtedy gdy nie dadzą z pewnymi rzeczami rady (wszystko jest możliwe, choć są mega blisko pełnego wsparcia).
Czy znajda? - to w sumie Fedora...

Jedyne BSD jakie znam i nadaje się do czegokolwiek to, to w PlayStation 5 :)

Nie jest to w żadnym wypadku "atak" na Twoją osobę, po prostu systemy "bsd" to nisza i dla większości (znacznej) ludzi - pomijalna - ot, ciekawostka nic więcej...
Jak coś działa, to znaczy że tego nie dotykałem...

Zobacz najnowsze wiadomości na forum