Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Najszybsza wersja Ubuntu

Zaczęty przez linux4ever, Grudzień 23, 2025, 08:19:32 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

microsofter

CytatGrzał się mniej i byłoby w porządku gdyby nie takie "na dziś" grzanie.

W takim razie pora na konserwację chłodzenia. Inaczej skrócisz życie tego sprzętu. Chłodzenie mogło przytkać się kurzem, albo pasta na procesorze jest kiepskiej jakości i wymaga wymiany. Jeśli nie czujesz się na siłach rozbierać lapka, daj go do jakiegoś dobrego serwisu. Dobrego, to znaczy nie takiego, że przedmuchają sprężarką, prysną kontoxem w wentylator i skasują 100.
były: Sun Solaris, Oracle Solaris, OpenSolaris; jest Solaris Express + m0n0wall + Solaris powered NAS

MSki

Cytat: microsofter w Dzisiaj o 03:42:25 AMW takim razie pora na konserwację chłodzenia. Inaczej skrócisz życie tego sprzętu. Chłodzenie mogło przytkać się kurzem, albo pasta na procesorze jest kiepskiej jakości i wymaga wymiany. Jeśli nie czujesz się na siłach rozbierać lapka, daj go do jakiegoś dobrego serwisu. Dobrego, to znaczy nie takiego, że przedmuchają sprężarką, prysną kontoxem w wentylator i skasują 100.
Jestem tzw techniczny i o tych zmianach pisałem i je zrealizowałem jakieś 2 tygodnie temu, a opisywalem w zakładce o CachyOS.

W tym temacie - Najszybsza wersja Ubuntu - moim skromnym zdaniem byłby to Ubuntu 22.04.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum