Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Moja skromna opinia

Zaczęty przez MariuszThiocodin, Listopad 03, 2025, 09:42:50 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszThiocodin

Witam, mam lekką zagwostkę jak można używać linuxa dla ubogich ludzi jak można sobie kupić windowsa jak prawdziwy szlachcic i czuć się lepszym od innych moim zdaniem linux to system dla ludzi ubogich oraz ograniczonych umysłowo

Yattaman

Cytat: MariuszThiocodin w Listopad 03, 2025, 09:42:50 AMWitam, mam lekką zagwostkę jak można używać linuxa dla ubogich ludzi jak można sobie kupić windowsa jak prawdziwy szlachcic i czuć się lepszym od innych moim zdaniem linux to system dla ludzi ubogich oraz ograniczonych umysłowo

Zatem witajcie "szlachcicu", co światłość w systemach niesiesz 😂
Na moim PC CachyOS dostał dożywocie – za dobre sprawowanie i nie ma szans na apelację 😎🔥 Laptop: i use Arch, btw...😜

Tanker

Thiocodin też można przedawkować.

A na poważnie tutaj na ten temat w wersji polskiej

https://rumble.com/v70zf7m-zainstaluj-sobie-linuxa-i-olej-cakowicie-windowsa-bo-to-jedno-wielkie-szpie.html?e9s=src_v1_cmd%2Csrc_v1_upp_v

Czyż szlachta z urodzenia nie powinna mieć wyboru? No dyć!
Kultura? A to nie znam... :D

Yattaman

Cytat: Tanker w Listopad 03, 2025, 11:05:44 PMThiocodin też można przedawkować.

A na poważnie tutaj na ten temat w wersji polskiej

https://rumble.com/v70zf7m-zainstaluj-sobie-linuxa-i-olej-cakowicie-windowsa-bo-to-jedno-wielkie-szpie.html?e9s=src_v1_cmd%2Csrc_v1_upp_v

Czyż szlachta z urodzenia nie powinna mieć wyboru? No dyć!

film ogólnie spoko, ale jakoś odnoszę wrażenie, że to skośnooka reklama ubuntu 😜
Na moim PC CachyOS dostał dożywocie – za dobre sprawowanie i nie ma szans na apelację 😎🔥 Laptop: i use Arch, btw...😜

Tanker

Cytatfilm ogólnie spoko, ale jakoś odnoszę wrażenie, że to skośnooka reklama ubuntu 😜

Rob Braxman niczego nie reklamuje. On proponuje najłatwiejsze przejście na Linux wtedy gdy nie ma się
pojęcia o tym czym  Linux jest. Praktycznie po zainstalowaniu tych samych podstawowych programów tego
przejścia sie nie zauważa. Ubuntu to pierwszy i najłatwiejszy krok. LTS zapewnia wsparcie i święty spokój na
kilka lat.

A konkurencja między dystrybucjami jest zdrowa. Więc się nie krępuj.
Kultura? A to nie znam... :D

Yattaman

Ja mu niczego nie ujmuję, nie zrozum mnie źle. Jednak np poleca appimage jako sposób na oprogramowanie, każe doinstalować libfuse2 z terminala, jednocześnie mówiąc, że ikony sobie nie zintegrują bo to dla zaawansowanych... AppImageLauncher, GearLever - rozwiązują sprawę.
Film jednak spoko, bo ogólnie to dobrze gada😉

Zobacz najnowsze wiadomości na forum