Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Coś do "aktif direktory" :) Zentyal mnie przerósł...

Zaczęty przez xtream, Wrzesień 12, 2025, 12:03:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

xtream

Szukam czegoś do AD dla windows (home/pro), wi-fi (radius), Qnap, VPN, systemów linux i choroba wie co przyszłość przyniesie. Wpadłem na zentyala i niestety jest zbyt skompilowany we wdrożeniu. Windows i radius poszły względnie łatwo, ale jak zacząłem się integrować z linux - zaczęły się schody. AI wypisuje takie bzdury że nawet w CLI nie klepałem tego chłamu...

Fajnie że są jeszcze żywi ludzie i klasyczne fora. Może pomożecie mi w rozwiązaniu problemu zentyal lub wskazania czegoś co działa?

linux4ever

@xtream AI podaje że:
CytatPopular Zentyal alternatives include ClearOS, FreeIPA, NethServer, and Proxmox, which offer similar Linux server management, virtualization, and directory services capabilities for businesses. The best alternative depends on specific needs, such as virtualization features (Proxmox), general Linux server management (NethServer), or Active Directory alternatives (FreeIPA, ClearOS)
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Zobacz najnowsze wiadomości na forum