Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

problem z wylogowaniem się z systemu

Zaczęty przez debbixon69, Wrzesień 05, 2025, 04:41:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

debbixon69

Cytat: Yattaman w Wrzesień 06, 2025, 08:46:03 PM
Cytat: debbixon69 w Wrzesień 06, 2025, 08:42:22 PM
Cytat: Yattaman w Wrzesień 06, 2025, 07:58:41 PM
Cytat: debbixon69 w Wrzesień 06, 2025, 07:24:42 PMzrobiłem jak kazałeś i po kliknięciu "wyloguj" przez jakąś sekundę, dwie pokazuje mi się ekran logowania, potem mnie loguje z powrotem do systemu XD mówię poważnie
To może zahaszuj "#"
autologin-user=mietek :)

odhashowałem i pomogło, ale nie wiem jak ustawię autologowanie ponownie, to czy sytuacja się nie powtórzy przypadkiem

Tego Ci już nie powiem, ale zawsze istnieje taka opcja... Musisz sprawdzić "organoleptycznie" 😉

Ogarnąłem temat, jak wspomniałem wcześniej odhashowałem linijkę którą kazałeś i wróciło do normy.
Obejrzałem ten poradnik jeszcze raz, żeby zrobić sobie to autologowanie i wychodzi na to że miałem odhashowane nie to co trzeba XD, bo faktycznie trzeba było tam odhashować linijkę autologin-user= i wpisać tam swoją nazwę użytkownika, ale oprócz tego trzeba było jeszcze odhashować to: autologin-user-timeout=0a nie miałem, tylko linijkę poniżej tego autologin-user XD bo na filmiku koleś miał te obie linijki po kolei, a u mnie nie były i w pośpiechu się pomyliłem, grunt, że jakoś do tego doszedłem i z pomocą na forum to ogarnąłem, teraz wszystko działa tak, jak należy, wątek zamykam, dziękuję za pomoc jeszcze raz, pozdrawiam.
Debian 13 64-bit + LXDE | LXDE is LIFE, LXDE is LOVE | Debian rządzi, Debian radzi, Debian nigdy Cię nie zdradzi !

Yattaman

Cytat: debbixon69 w Wrzesień 06, 2025, 09:11:08 PMale oprócz tego trzeba było jeszcze odhashować to:
Kod [Zaznacz] Rozwiń
autologin-user-timeout=0
Cholerka... o tym zapomniałem Ci napisać😱

Ważne, że działa już jak należy 😉
Na moim PC CachyOS dostał dożywocie – za dobre sprawowanie i nie ma szans na apelację 😎🔥

debbixon69

Cytat: Yattaman w Wrzesień 06, 2025, 09:36:52 PM
Cytat: debbixon69 w Wrzesień 06, 2025, 09:11:08 PMale oprócz tego trzeba było jeszcze odhashować to:
Kod [Zaznacz] Rozwiń
autologin-user-timeout=0
Cholerka... o tym zapomniałem Ci napisać😱

Ważne, że działa już jak należy 😉

Bez tego też działało, do momentu, kiedy chciałem się wylogować XD
Ale teraz śmiga :D
To właśnie jest błąd tego typu, że niby działało, ale nie do końca i człowiek był w przeświadczeniu, że wszystko jest ok, a nie było.
Debian 13 64-bit + LXDE | LXDE is LIFE, LXDE is LOVE | Debian rządzi, Debian radzi, Debian nigdy Cię nie zdradzi !

debbixon69

dziękuję jeszcze raz za pomoc, ostatecznie wątek zamykam

Zobacz najnowsze wiadomości na forum