Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Brother DCP-J315W

Zaczęty przez Yattaman, Dzisiaj o 12:27:24 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yattaman

Dobra, poddaję się...
Potzrebuję pomocy z drukarką jak w tytule, w połączeniu WiFi na Arch Linux :)
Drukarka jest wykrywana, można zainstalować, przy próbie wydruku "unable to locate"... ehhh
Na CachyOS działa od strzała, więc pewnie czegoś mi brakuje...
@pavbaranov - pomożesz?
Moje dailyDell Latitude 5490 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów.
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

pavbaranov

Pewnie, że pomogę, ale... Opisz dokładnie co zrobiłeś. Zwłaszcza, że gdzieś Ci działa, a gdzieś nie.
CachyOS (niekiedy mocno zmiksowany z Arch), Plasma (zawsze najnowsza, a niekiedy beta/RC). linux-cachyos.

Yattaman

Więc tak: Cupsy i inne sterowniki drukarki doinstalowane. Drukarka widoczna w dodaj drukarkę i instaluje się i jest jakby gotowa, ale w momencie puszczenia wydruku "unable to connect".

Obeszłem to w taki sposób bo to właśnie info z przed chwili: Wyszukaj drukarkę w sieci i tam podałem jej adres i znalazł sobie skubany i dodałem i bangla :)

Wprawdzie nie tak jak w cachym zrobione, ale spełnia założenie. Połączenie jest tak: socket://192.168.3.96:9100

Na cachym mam tak: dnssd://brother%20dcp-j315w._pdl-datastream._tcp.local/
Moje dailyDell Latitude 5490 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów.
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

Zobacz najnowsze wiadomości na forum