Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

CachyOS najlepsza wersja Archa

Zaczęty przez linux4ever, Dzisiaj o 10:51:15 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linux4ever

@Yattaman

Czy CachyOS to najlepsza wersja Archa?

Czym się wyróżnia od Manjaro ?
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Yattaman

Cytat: linux4ever w Dzisiaj o 10:51:15 AM@Yattaman

Czy CachyOS to najlepsza wersja Archa?

Czym się wyróżnia od Manjaro ?
Na pewno jak dla mnie lepsza niż czysty Arch... :)

Manjaro nie używałem i nie zamierzam, gdyż to najbardziej sławne distro, niekoniecznie z dobrej strony :)
Moje "daily"Dell Latitude 5490 😎 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów. 
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

Yattaman

Ogólnie rzecz ujmując: mnie osobiście już się nie chce co chwilę zmieniac distro. Mam swoje lata, padło na CachyOS bo miał świetne opinie itp, no i zostanie już tak u mnie do usr***j śmierci :)
Jedynie co, to na laptopie się jeszcze bawię i próbuję zepsuć to distro😱, ale ono nie poddaje się łatwo i po prostu działa jak skała... Niezawodnie.🪨

Więc tak. To najlepsza wersja Arch Linux, BTW❗✅

A jak się kiedyś mi znudzi, albo wku**i za mocno, to pójdę w stronę światła (po cierniach wprawdzie) i postawię czyste Arch😜
Moje "daily"Dell Latitude 5490 😎 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów. 
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE Plasma) Profil na Mastodon: @Yattaman

Zobacz najnowsze wiadomości na forum