Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Czy pipewire działa już bez problemu

Zaczęty przez linux4ever, Lipiec 27, 2025, 07:53:56 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

linux4ever

Lata temu uświadczyłem na Debianie bug pipewire czyli przełączanie na tryb HFP psujący jakość dźwięku.

Czy pipewire działa teraz z trybem A2DP tak samo jak pulse audio?

Na razie nie używam pipewire bo nie wiem czy będzie poprawnie działać.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Yattaman

Działa bez zarzutu, przynajmniej u mnie.
Korzystam ze słuchawek SoundCore Liberty 4 i działa bardzo dobrze i profil A2DP również :)
Moje "daily"Dell Latitude 5490 😎 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów. 
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE, bo GNOME to nie GUI, tylko test cierpliwości)

pavbaranov

Jeśli to był bug w pipewire, to pytanie w której wersji usunięty i na jakiej gałęzi siedzisz, bo w Debianie jest 3.65 (stable), po 1.4.2 (wszystkie inne z wyjątkiem experimental, gdzie jest 1.4.6, w tym również w bookworm-backports). Obecna wersja to 1.4.7.
Generalnie - jakoś nie mam z pipewire problemów.
CachyOS (niekiedy mocno zmiksowany z Arch), Plasma (zawsze najnowsza, a niekiedy beta/RC). linux-cachyos.

Zobacz najnowsze wiadomości na forum