Witaj na Forum Linuxiarzy
Zanim zalogujesz się, by pisać na naszym forum, zapoznaj się z kilkoma zasadami savoir-vivre'u w dziale Administracja.
Wiadomości z problemami zamieszczone w wątku "Przywitaj się" oraz wszelkie reklamy na naszym forum będą usuwane.

Co da mi Arch czego nie da mi CachyOS?

Zaczęty przez Accura, Lipiec 24, 2025, 10:27:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Accura

Cytat: linux4ever w Lipiec 25, 2025, 04:33:33 PMNa debianie sterownik też trzeba doinstalować ale z reguły jest w repozytorium.
Na Mincie pobierałem ze strony brothera i instalacja i działa :)
Na Cachy podobnie.

Nie wiem jak na debianie, ale raczej na 99,999999% nie masz DCP-J315W w repo.
Moje "daily"Dell Latitude 5490 😎 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów. 
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE, bo GNOME to nie GUI, tylko test cierpliwości)

linux4ever

Cytat: Accura w Lipiec 25, 2025, 04:39:17 PMNie wiem jak na debianie, ale raczej na 99,999999% nie masz DCP-J315W w repo.

No nie ma ale za to są inne.

W sumie ich instalacja jest prosta w sensie sterowników.

Co do Archa nie wiem czemu nie działa na nim sterownik a może to inny problem.
"Powiedz mi, a zapomnę, pokaż mi, a zapamiętam, pozwól mi zrobić, a zrozumiem. "-Konfucjusz

Accura

Cytat: linux4ever w Lipiec 26, 2025, 08:31:25 AMCo do Archa nie wiem czemu nie działa na nim sterownik a może to inny problem.

Sterownik działa, drukarka jest widoczna po sieci itp, problem jest gdzie indziej...

Teraz kolejne podejście do "czystego" Archa może w sierpniu :)

Ale za to mam inną ciekawostkę, tu już założę normalny temat, jak dojadę do pracy.
Moje "daily"Dell Latitude 5490 😎 (i5-8350U, 24GB RAM, 500GB NVMe) – robi ssh, robi rsync, nie robi problemów. 
UHD 620 – nie gra, nie szumi, nie wkurza. Idealna. OS: CachyOS (KDE, bo GNOME to nie GUI, tylko test cierpliwości)

Zobacz najnowsze wiadomości na forum